Politie zoekt controlepunten voor snelheid in Nieuwegein

De politie in Nieuwegein heeft woensdagmiddag 5 februari jl. op de Batauweg en de Galecopperlaan gecontroleerd op snelheid. De toegestane snelheid op deze wegen is 50 km per uur. Maar regelmatig krijgt de politie signalen dat er op deze wegen in Nieuwegein te hard wordt gereden. Tijd voor actie dus! Diverse automobilisten kregen een bekeuring omdat zij te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was maar liefst 79 km per uur.

De komende tijd zal de politie vaker op snelheid gaan controleren in Nieuwegein. Daarvoor roept zij de hulp in van de bewoners. Op Facebook vraagt zij: ‘Waar in Nieuwegein moeten wij nog meer controleren op snelheid?’ Die vraag werd niet onbeantwoord.

Diverse bewoners gaven al enkele suggesties. Zo zegt raadslid Vincent Verhaar ‘Henri Dunantlaan, 30km zone, daar gaan echt mooi prentjes gekiekt worden.’ Benno R. Renaud is het daarmee eens en zegt dat vooral in 30 km zones gecontroleerd mag worden.

Ursula van den Tempel laat weten dat de Heemraadsweide in Batau Noord een punt van aandacht is! ‘En doe dan gelijk een controle bij stoppen voor het zebrapad bij de school! Controle vooral graag tussen 08.15 en 08.40 uur en tussen 14.00 en 14.45 uur! Ze rijden daar als gekken! En zo druk.’ Overigens is zij van mening dat de kruising veranderd moet worden. ‘Rotonde of stoplichten maar niet zo laten’ aldus Ursula.

U bent gewaarschuwd.

6 thoughts on “Politie zoekt controlepunten voor snelheid in Nieuwegein

 1. leontine

  Ze moeten van de gemeente of politie ook iets gaan doen aan de T-splitsing van de Orpheuslaan met de Diepenbrocklaan. Dit is ook een gevaarlijke situatie omdat het rechts afslaande verkeer geen voorrang geeft aan de voetgangers of fietsers die rechtdoor willen oversteken. Ook hier wordt veel te hard gereden. Ze gaan zo vaak met piepende banden door de bocht vooral overdag van 07.00 uur tot 19.00 uur is het gewoon echt extreem.

 2. John

  De Middenweide is dag en nacht een racebaan. Bij de school moet een stopverbod komen! Het is daar levensgevaarlijk!

 3. John

  De middenweide is een 30km weg en zelfs de ov bussen rijden daar harder dan 50 km.
  Afgelopen vrijdag nacht is er weer een tegen een lantaarnpaal geknald.
  Die auto staat er om de hoek ,helemaal kapot..
  De school op de heemraadsweide :
  Asociale ouders die midden op de weg stoppen om de kinderen uit te laten stappen ,creëren daar levensgevaarlijke
  Situaties.
  De fietsers die daar rijden zijn hun leven niet zeker, ook niet als ze daar rechtsaf willen om de batauweg op te rijden.

 4. K

  Galecopperlaan is een racebaan drempels zijn hier geen overbodige luxe!
  Zeker voor alle ouderen die wonen in boerderij Bos en alle schoolkinderen die op het fietspad rijden langs vanaf de Toonladder richting de dierenweide !
  Ook de Batauweg is levensgevaarlijk ondanks de drempels. Misschien ook eens wat extra borden plaatsen op de zijwegen zodat het duidelijk is dat de Batauweg een voorrangsweg is.

 5. Bas

  Sluyterslaan en controleer dan gelijk op onnodig lawaai, vooral van motoren,

 6. Bianca

  De race baan structuurbaan…er worden zelfs op klaar lichte dag straat races gehouden…heel gevaarlijk…

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren