Politie zoekt brandstichters geluidsscherm A2

De afgelopen zes weken is een geluidsscherm aan de Zandveldseweg bij de A2 in Nieuwegein vier keer in brand gestoken. De eerste keer dat vandalen de geluidswal aanpakken, is op vrijdagavond 18 april om 23.00 uur. Meerdere grote kunststofruiten staan in lichte laaie. De brandweer kan niet voorkomen dat een deel van het scherm verloren gaat.

In de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 april rond 03.00 uur slaan de brandstichters opnieuw toe en weer is er flinke schade. Op woensdagavond 30 april tegen middernacht is het weer raak. Ook nu gaan meerdere kunststofruiten in vlammen op. De vierde keer gebeurt in de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 mei. Rond 04.00 uur slaan de vandalen toe en staat het geluidsscherm weer in brand.

Opvallend is dat de brandstichtingen meestal in het weekend en één keer in een schoolvakantie plaatshebben. De politie vermoedt daarom dat het gaat om jeugdige verdachten. Getuigen bij één van de brandstichtingen zagen twee jongens in donkere kleding wegfietsen. De totaalschade bedraagt inmiddels vele tienduizenden euro’s. Zodra bekend is wie de daders zijn, wordt de schade verhaald op hem/hen of op hun ouders in het geval van minderjarigheid.

De politie zoekt getuigen van de brandstichtingen en natuurlijk ook de daders. U kunt helpen door informatie door te geven via de opsporingstiplijn 0800-6070 of naar Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk