Politie waarschuwt voor toename inbraken

De politie in Nieuwegein laat op Facebook weten dat het aantal woninginbraken en auto-inbraken, met name in Galecop, de afgelopen maanden fors is toegenomen. De focus naar een andere wijk is natuurlijk zo gelegd als de inbrekers dat er speciaal op deze wijk wordt gelet.

De inbrekers slaan vaak toe bij ondernemers, bij mensen die goud, juwelen en cash geld in huis hebben liggen. Om dit een halt toe te roepen wil de politie aandacht vragen aan dit probleem en de bewoners oproepen verdachte situaties te melden bij de politie. Dit kan op het telefoonnummer 112.

De politie: ‘U ziet iemand in uw buurt die met veel belangstelling bij verschillende huizen naar binnen kijkt of interesse heeft in geparkeerde voertuigen. Die persoon loopt even weg, komt weer terug, maakt een rondje om het huis of het voertuig. Een beetje raar, maar misschien is het wel gewoon een schilder die een offerte wil maken? U voelt dat het niet klopt. Bel dan direct 112, ook als u twijfelt. De politie komt liever een keer voor niets dan een keer te weinig.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk