Politie waarschuwt voor autokrakers

Voorkom dat u slachtoffer wordt van autokraak en maak het autokrakers niet te makkelijk! Een autokraker heeft gemiddeld 15 seconden nodig om een auto open te maken en toe te slaan. De afgelopen maanden zijn een bijzondere tijd geweest. Ook voor criminelen was deze tijd anders. Nu de maatregelen stap voor stap versoepelen, grijpen deze criminelen hun kans maar al te graag. Let daarom goed op uw eigendommen en laat geen waardevolle spullen achter in uw auto!

Ziet u een verdachte situatie? Bel dan direct 112! De gemeente en politie kunnen de oren en ogen van u als bewoner goed gebruiken. U kunt als bewoner snel inschatten of een bepaalde situatie niet helemaal klopt en of er iets verdachts aan de hand is. Als u een verdachte situatie gelijk doorgeeft aan de politie voorkomt u mogelijk een autokraak of vergroot u de pakkans van de dader.

Hoe herkent u een autokraker?
Autokrakers gaan vaak te werk in groepsverband verspreid door een wijk of buurt. Meestal is dit een groep van 2 à 3 man. Ook verkennen zij een gebied eerst voor mogelijke vluchtroutes of buit die achtergelaten wordt in een auto. Let daarom dus goed op bij vreemde auto’s in uw buurt en bij een vreemde groep die rond hangt en zich vreemd gedraagt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren