Politie voorkomt een ripdeal van acht kilo hennep in Nieuwegein

Dankzij de melding van een inbraak, is de politie op bedrijventerrein Plettenburg Zuid in Nieuwegein op acht kilo hennep gestuit. De eigenaar van het pand is aangehouden. Vermoedelijk werd de eigenaar geript door andere criminelen die het op zijn drugs hadden gemunt.

Zondagochtend 8 juli jl. kreeg de politie rond 05.30 uur melding van een inbraak aan een bedrijfspand aan de Zeelandhaven. Er bleek een heftruck te zijn gestolen uit één van de bedrijven.

Met die gestolen heftruck probeerden de dieven vervolgens een rolluik van een ander pand te openen. De agenten, die inmiddels aanwezig waren, troffen achter dat tweede rolluik een growshop aan. De brandweer werd opgeroepen om het pand verder te openen.

Toen het pand werd doorzocht, bleek er in totaal acht kilo hennep aanwezig te zijn. De politie onderzoekt de zaak. De hennep en de spullen van de plantage worden vernietigd. De straatwaarde van de hennep is ongeveer 70.000,- euro. Het is onduidelijk of de dieven van de heftruck in de kraag zijn gevat.

 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren