Politie laat ons meedenken bij onopgeloste zaken

De Utrechtse politie, waaronder Nieuwegein valt, gaat internetters betrekken bij het oplossen van de moord op Sjaak Gerwig. Gerwig werd elf jaar geleden dood gevonden in Nieuwegein nabij de volkstuintjes tegenover de McDonald in de Ravensewetering.

Het korps heeft delen uit het dossier van Gerwig op een website geplaatst zodat bezoekers over de schouders van de rechercheurs kunnen meekijken. De moord op Gerwig is na elf jaar nog altijd niet opgelost. Aan de hand van tekst, foto’s, films, kaarten en tekeningen krijgen bezoekers van deze site een beeld over wat zich tot nu toe in deze zaak heeft afgespeeld. Zo is er een reconstructie gemaakt over de verdwijning van Gerwig, is zijn vindplaats in kaart gebracht en wordt inzichtelijk wat de politie tot nu toe aan de zaak heeft gedaan.

Gevoelige informatie die het onderzoek kan schaden staat niet op internet, maar als er nieuwe details zijn worden deze het publiek niet onthouden. Zo is er een schematische weergave te zien van de verwondingen waaraan Gerwig is overleden en worden ook kleding en een sportveer getoond die zijn gevonden vlakbij de plek waar Gerwig is gevonden. Het is voor het eerst dat de politie het publiek zo uitgebreid laat meekijken in een moordzaak.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren