Politie krijgt 5 ‘waardevolle tips’ in zaak Sjaak Gerwig

De heropening van de Cold case zaak Sjaak Gerwig werpt zijn vruchten af, zegt de politie. De politie kreeg de afgelopen 24 uur naar eigen zeggen vijf waardevolle tips en zegt daar “heel blij mee” te zijn.

De moord op de toen 18-jarige Sjaak Gerwig is nooit opgehelderd. Hij werd op 2 april 1995 dood gevonden in de Ravensewetering tegenover de Mc Donalds en nabij de volkstuintjes in Nieuwegein. Hij was met een zwaar voorwerp op het hoofd geslagen en overleed aan de verwondingen. De locatie was opmerkelijk, daar vlakbij was destijds namelijk een homo-ontmoetingsplaats.

Financieel conflict
De politie heeft de moordzaak heropend vanwege nieuwe informatie en roept iedereen die iets weet op om dat te delen. Momenteel doet de politie onderzoek naar het scenario dat Gerwig een financieel conflict had met iemand uit de buurt. De laatste maanden van zijn leven gokte Gerwig geregeld.

De oproep werd gedeeld via posters en er werd aandacht aan besteed in verschillende tv-programma’s. Ook werd de beloning voor de gouden tip verhoogd naar 30.000 euro.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren