Politie en inwoners werken samen in heterdaadoefening

Komende dagen slaat de politie met bewoners van Nieuwegein de handen ineen om inbrekers aan te houden. Dit gaat gebeuren in oefeningen waarin politie en bewoners na een inbraakmelding samen op zoek gaan naar agenten in burger, die zich gedragen als woninginbrekers. De politie oefent regelmatig werksituaties, maar nu vraagt de politie actief burgernetdeelnemers om mee te doen. Burgernet is een telefonisch netwerk waarbij de politie inwoners via een ingesproken telefoonbericht of een sms-bericht om hulp vraagt. Overigens is er in Nieuwegein ook een groot BuurtWhatsApp groep actief waar u zich kunt aanmelden.

Via Burgernet wordt de actie aangekondigd. Wanneer en waar precies blijft tot het laatste moment onbekend om de oefening zo realistisch mogelijk te houden. Iedereen die een verdachte situatie ziet, wordt opgeroepen 1-1-2 te bellen. Om via Burgernet mee te kunnen doen, kan iedereen vanaf 16 jaar zich gratis aanmelden voor Burgernet via de website van Burgetnet.

1-1-2-Meldingen van bewoners bij verdachte situaties zijn een heel belangrijk ingrediënt in de strijd tegen auto- en woninginbraken. Ondanks dat de politie extra inzet pleegt op tijden en plaatsen waar veel ingebroken wordt, kan zij niet op elk moment overal zijn. Door meldingen van bewoners kunnen agenten snel de juiste kant op gaan. En dus inbraken voorkomen of inbrekers op heterdaad aanhouden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk