Politie en bewoners gaan samen inbrekers aanhouden

Deze week houdt de politie in Nieuwegein een heterdaadoefening, waarin politie en bewoners na een inbraakmelding samen op zoek gaan naar inbrekers. De politie oefent regelmatig werksituaties, maar nu wordt ook de bewoners via Burgernet gevraagd om mee te doen. Met de oefening wil de politie leren hoe zij zo goed en snel mogelijk  met inwoners kan samenwerken in soortgelijke situaties.

Realistisch
Via Burgernet wordt de actie aangekondigd. Wanneer en waar precies blijft tot het laatste moment onbekend om de oefening zo realistisch mogelijk te houden. Om mee te kunnen doen, kan iedereen vanaf 16 jaar zich vooraf gratis aanmelden bij Burgernet via www.burgernet.nl.  In Burgernet werken gemeente en politie samen met inwoners aan de veiligheid in de buurt.

Juiste richting
De 112-Meldingen van bewoners bij verdachte situaties zijn een heel belangrijk ingrediënt in de strijd tegen auto- en woninginbraken. Ondanks dat de politie extra inzet pleegt op tijden en plaatsen waar veel ingebroken wordt, kan zij niet overal tegelijk zijn. Door meldingen van bewoners kunnen agenten snel in de juiste richting zoeken. En dus inbraken voorkomen of inbrekers op heterdaad aanhouden.

Over Burgernet
Burgernet is een telefonisch netwerk waarbij de politie inwoners via een ingesproken telefoonbericht of een SMS-bericht om hulp vraagt. Het doel is om meer ogen op straat te hebben en zo vermeende daders of vermiste personen sneller te kunnen vinden. Inwoners kunnen met Burgernet een concrete bijdrage leveren aan de veiligheid van hun directe omgeving. Hoe meer deelnemers aan Burgernet, hoe groter de kans dat gemeente, politie en inwoners samen verdachte of vermiste personen kunnen opsporen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren