Meewerken aan ecologische verbindingszone

Op zaterdag 13 november 2004 organiseert het Milieu Educatie Centrum (MEC) een buitenactiviteit. Inwoners van Nieuwegein en andere geïnteresseerden kunnen dan meehelpen met het maken en verbeteren van een ecologische verbindingszone in het gebied Het Klooster aan de oostkant van Nieuwegein. Deze activiteit in het veld is onderdeel van het thema ‘NatuurNetwerk’ en de tentoonstelling daarover, die op dit moment in het MEC wordt gehouden tot eind december.

Met lichte werkzaamheden, zoals snoeien, maken van takkenrillen en knotten wordt een zone gemaakt ten gunste van planten en dieren. Tegelijkertijd zal de plaatselijke afdeling van de natuurorganisatie IVN een inhoudelijke uitleg geven. Ook zal de gemeentelijke afdeling Planvorming een korte toelichting geven over de groene zones en inrichting, zodat de deelnemers kunnen horen wat een dergelijke zone betekent. Voor koffie, thee, iets lekkers en een broodje wordt gezorgd.

Tijd: van 10.00 uur tot 13.00 uur. Locatie: Schalkwijkse wetering. Deze activiteit wordt gezamenlijk georganiseerd door het MEC, de afdeling Planvorming van de gemeente en IVN-afdeling Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk