Plussen en minnen nr 24

Plussen
Ah die binnenstad
Eigenlijk alleen maar plussen deze keer, op één ding na dan. Maar dat komt verder op. Eerst de plussen. Wat wilt u ook. Prachtig weer bij de opening van de nieuwe winkels in het oostelijk stadsdeel. Een goede speech van wethouder Lubbinge. Zo staat hij ook eens op de foto wanneer hij zelf wat doet en die speech was perfect. ‘Zelf gemaakt” zei hij desgewenst toen ik hem vroeg hoeveel communicatiemedewerkers van het stadhuis hiervoor ingeschakeld waren. Hij keek er zo trots bij, dat ik hem geloof.

Van Corio was de hoogste baas daar om een speech te houden. Wat had hij een mooie stropdas. Daarna kwam er nog iemand die aan onze binnenstad gaat verdienen. Enthousiasme zonder eind maar ik herinner mij zelfs geen stropdas.

De tekenwedstrijd voor de scholen was natuurlijk een prima vondst. Al dat jeugdig enthousiasme maakte de openingshandeling omlijst door ongeveer 200 kinderen natuurlijk nog feestelijker. Wat een spanning tot aan het verlossende woord over de winnaars. En wat een prachtige tekeningen. Breakdancers, confetti,speeches, luchtballonnen en heel veel mensen in de stad. Prima dat belooft wat. Overigens wordt verwacht nu het eerste deel staat, dat de nog leegstaande panden snel gevuld zullen worden. Leden van de VSP vroegen links en rechts wat “men” van de binnenstad vond en hoorde dat “men” er bijna voor 100 procent enthousiast over was. Dat wordt bij PEN ook ruimschoots bevestigd in hun kleine enquête.

Verder was het weer een typisch Nieuwegeins weekend. Rode lopers in de binnenstad voor een mode show. Sport en andere gebeurtenissen in het park; activiteiten in Jutphaas met de kunstmarkt; rondrit, rally moet ik zeggen, op zaterdag met oude auto’s; de Antoniusloop vond zondag plaats; van alles aan de hand in het natuurkwartier, Merwestein gewoon lekker vol en ga zo maar door. Niets om over te klagen!

Nu nog een paar leuke terrassen aan de Doorslag met zicht op het stadshuis en het water, en die levendige binnenstad wordt nog eens een feit. Dus laat die flatgebouwen uit de OOB- plannen tussen het viaduct in de Zuidstedenweg en het makelaarskantoor voorlopig maar even weg. Ik weet het kost misschien wat maar voordat we het doen moeten we ook maar eens uitrekenen wat het oplevert. De uitslag zal ons waarschijnlijk verbazen.

Minnen
Raadsvergadering
Jammer maar daar zat toch een min en met name over het gedoe van sommige partijen over vermeend gehannes van het presidium, en met namen van de voorzitter, de heer Monrooy. Daarover was een brief op poten aan de burgemeester geschreven. Deze gaf daarop antwoord en bracht de brief meteen ook op de agenda van de raad. Hij heeft daar het recht toe!
De schrijvers gingen voor de behandeling weg uit de raad. “Omdat de brief niet aan de raad maar aan de burgemeester was gericht”, aldus mevrouw Bakhtali en de heer Rijnders. Vreemd, wanneer u weet dat de raad de baas is van de burgemeester.

De Raad schaarde zich achter de heer Monrooy en veroordeelde het gedrag van de brievenschrijvers. De daarna volgende behandeling van Wisselgeld verzonk in een opsomming van allemaal zaken die fout waren gegaan en eindigde met een stel moties, waaronder een van treurnis en een van wantrouwen richting wethouder Lubbinge.

De treurigheid ligt in feite vooral in het gegeven dat de betreffende schrijvende en foeterende partijen en dat zijn dan met name Trots, Leefbaar en de fractie Bakhtalie zo ongeloofwaardig zijn geworden, dat wanneer ze ooit nog eens een goed idee hebben, er niemand vertrouwen in heeft. Waarvan acte.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk