Dubbel Genieten Dag in Nieuwegein

Afgelopen maandag 1 oktober waren bewoners van Zorgspectrum locaties Zuilenstein en De Geinsche Hof en kinderen van Skippy te gast in stadion Galgenwaard in Utrecht. Ze deden mee aan de landelijke Dubbel Genieten dag en werden begeleid door MaS leerlingen van het Oosterlicht College en medewerkers van bedrijven die aangesloten zijn bij Samen voor Nieuwegein. Niet alleen de bewoners, maar ook de vrijwilligers genoten met volle teugen van een fantastische dag vol sportieve activiteiten, aandacht en gezelligheid.

De Dubbel Genieten dag werd in Nieuwegein gecoördineerd door Maatschappelijke Stage (MaS) en Samen voor Nieuwegein. “Het is een laagdrempelige manier om een grote groep kennis te laten maken met het concept Dubbel Genieten. Veel mensen die minder mobiel zijn, ouderen maar ook kinderen met een beperking, kunnen er niet makkelijk op uit. Via Dubbel Genieten worden zij gekoppeld aan een bedrijfsvrijwilliger en MaS leerling die hen begeleiden zodat ze toch kunnen deelnemen aan een activiteit. En daar geniet uiteindelijk iedereen van, vandaar de naam“ aldus Annemieke van Lieshout, MaS coördinator.

In totaal deden er 160 trio’s mee, waarvan 17 uit Nieuwegein. De deelnemers volgden sportieve clinics, aangepast aan het niveau van de deelnemers. Een mooie kans om te ervaren hoe het is om op aangepaste manier te sporten onder begeleiding van professionele coaches en Paralympische sporters. Parallel aan het programma werden er inspirerende lezingen gegeven, onder andere door gouden en bronzen medaillewinnares zwemmen, Mirjam de Koning-Peper.

Een bewoonster van Zuilenstein vertelt na afloop: “Ik heb een hele leuke dag gehad. Vooral de spelletjesronde waar je met de rolstoel aan mee kon doen, was leuk. We waren een goed team met z’n drieën.” Peter, medewerker bij de Rabobank kijkt ook met een goed gevoel terug op de dag: “Ik vond het heel bijzonder vandaag. Het is mooi om de hele dag blije gezichten te zien met een grote glimlach. Dat had ik zelf ook; ik heb genoten!”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk