Plussen en Minnen deel 14

Na een periode van even druk druk druk gaan we weer verder met plussen en minnen. Er is dan ook weer genoeg om over te vertellen.

Over patat
Zo is daar Groen Links dat het maar niks vindt dat we drie dagen gratis patat kregen als reclame stunt bij de opening van een prima patatbakker in de binnenstad. Er werd gesmuld en Groen Links moest toegeven dat ze er verder weinig aan konden doen. Daarbij komt dat GroenLinks staat voor groen. Daarvoor nemen ze goede initiatieven. En laat Obesitas nu maar in de handen van? Ach ja natuurlijk in de handen van de Nieuwegeiners zelf. Wanneer je de mensen duidelijk maakt dat het eigen schuld en eigen verantwoordelijkheid is, en dat er geen automatische hulp van elders komt, dan gaan ze vaak zelf aan de slag. Een principe wat trouwens langzaam maar zeker, al was het maar vanwege de crisis, weer terug komt. Dus beste patatbakker vergeet het kleine zakje zonder mayonaise van 1 euro niet. Dat levert heel veel klanten op die bevrijd van schuldgevoel hun eerste honger weg eten. En de volgende dag weer snel terugkomen. Dat heeft u, gezien de Corio huurprijzen per kwadraat meter hard nodig.

Over verspilling
Bij de SP Tribune, propagandablad van de SP, zit een bijsluiter die wordt ingevuld door onze lokal SP mensen. Onze voortreffelijk collega Stekelenburg, gekend door zijn rust ook in moeilijke Raadszittingen, mag daarin ook zijn ei leggen. Dat doet hij met verve en met de toon van een oppositiepartij die het toch al gezegd had.

Dat is op zich makkelijker dan we denken want achteraf vertellen dat het natuurlijk niet gelukt is of weinig opbrengst heeft, is natuurlijk eenvoudiger dan proberen een aantal zaken zelf te regelen. We zijn dan ook benieuwd wat de SP straks zittend in de regering gaat bereiken. Wat de SP nu met verve al zelf doet is het bijeenroepen van bijeenkomsten, informatieavonden, waar de inwoners hun zegje mogen doen. Dat werkt goed wanneer het over bouwplannen gaat. Daar hoef je maar een oproep te plaatsen en de betrokkenen, en ook niet betrokkenen, komen langs. Volgens de SP brengt zoiets de politiek en de burgers dichter bij elkaar. Dat is natuurlijk waar wanneer je allemaal in een zaal of zaaltje bijeen zit. Wanneer vervolgens alle wensen van de inwoners besproken worden, en er zijn dan weinig politieke partijen die gewoon zeggen dat het zo waarschijnlijk niet zal lukken, gaat men tevreden naar huis. Vaak toch ook wel met een gevoel van: “ik moet het nog zien.” Wat de VSP betreft is dit toch een vorm van VerSPilling

Over toezicht
Volgens de Algemene rekenkamer is er onvoldoende toezicht op publieke organisaties en hun commerciële activiteiten.

Over sparen voor de kosten van verpleging en hulp voor ouderen
Geweldig adviesorgaan voor onze regering beveelt aan dat we gaan sparen om de hoge kosten voor verzorging en hulp op latere leeftijd te kunnen betalen. Goed idee, zeker voor opmakers. Wanneer die namelijk niet sparen, wie betaalt er dan? Overigens weer zo’n zaak waar we van ons netto inkomen weer van alles moeten betalen zonder dat er iets tegenover staat. Voorbeelden: De Politie heeft haar eigen prioriteiten. Daarnaast mogen we tegenwoordig ook betalen voor onze BOA’s. De regering gaat de CO2 uitstoot te lijf. Betaling via de burgers op onze energienota voor windmolenparken en andere politieke hobby’s waarvan deskundigen weten dat ze niet werken.

Over pubers van 14 en 15
Ach den Haag toch. Daar hebben ze nu bedacht dat kinderen naar de dokter moeten om overgewicht te bespreken en ook nog wat te horen over sex en drugs. Je vraagt je af of er nog ouders en gezinnen zijn. En wat die eigenlijk nog betekenen. De rekening? Een miljoentje of 70! Ik gun het die artsen wel. Verdienen ze ook eens wat extra’s.

Over ontwikkelingshulp
VVD-er Blok vindt dat we een morele plicht hebben tegenover de armen in de 3e wereld. Waarom dat afkopen via door de overheid gefinancierde ontwikkelingssamenwerking begrijpt hij niet. Volgens Blok moeten we die morele plicht maar afkopen via het storten van geld op de rekening van organisaties als Oxfam Novib. De chef daar schijnt een VVD-er te zijn. Dat zal dan wel, want anders begrijp ik niet hoe de fractievoorzitter van de grootste partij, verantwoordelijk voor belangrijke bezuinigingen, niet schijnt te weten dat via alle belastingen die we al betalen ook ontwikkelingssamenwerking betaald wordt. Of hij speelt stommetje. Is dit nu een variatie op het kwartje van Kok maar dan uit de VVD-hoek? Merkwaardig en wat een slechte timing. Dat wil ons land regeren!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren