PLUS van Loon start verkoop thee van Nederlandse bodem

PLUS heeft de handen ineengeslagen met de Nederlandse theemakers Johan en Anne van JOAN thee. Zij kweken en produceren thee in het Brabantse Zundert. Zo breidt de supermarktorganisatie het assortiment Nederlandse producten verder uit. De thee is vanaf vandaag in vijf verschillende soorten groene thee te koop bij PLUS van Loon op winkelcentrum Nedereind aan de Nedereindseweg in Jutphaas.

Alle soorten thee van één theeplant
Zowel groene, witte als zwarte thee worden gemaakt van één plant: de Camellia sinensis. Enkel de manier van bewerken maakt het verschil in smaak. De Nederlandse theemakers hebben in 8 jaar tijd een theeplant ontwikkeld die in Nederland kan groeien. Johan Jansen: “Door thee in eigen land te produceren, wordt deze na het plukken direct verwerkt om te drinken, waardoor de blaadjes geen lange reis af hoeven te leggen. Verser kan dus bijna niet. Daarnaast wordt er met de productie van deze thee geen CO2 ‘geïmporteerd’ vanuit verre landen.”

Focus op kwaliteit en voor Nederlands product
PLUS haalt haar producten indien mogelijk graag uit de omgeving. De supermarktorganisatie is overtuigd van de smaak en kracht van Nederlandse producten. De inkoop uit Nederland vraagt bovendien minder transportkilometers, wat zowel de kwaliteit als het milieu ten goede komt. Zo verkoopt PLUS van Loon al 10 jaar de streekproducten van GIJS.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren