Beroepenvoorlichting op Cals College

Op donderdag 9 februari vindt in het Cals College weer de jaarlijkse beroepenvoorlichting plaats voor leerlingen vanaf de 3e klas havo of vwo van de drie Nieuwegeinse scholen. Deze beroepenvoorlichting wordt georganiseerd door de Rotaryclub Nieuwegein, de Rotaryclub Vianen/Vreeswijk, het Anna van Rijn College, het Cals College en het Oosterlicht College.

Hoewel de samenwerking tussen Rotary en scholen voor voortgezet onderwijs al ruim 20 jaar bestaat, is het pas het tweede jaar dat de drie scholen en beide Rotary’s gezamenlijk de beroepenvoorlichting organiseren. De Rotary zelf: ‘Deze aanpak maakt het mogelijk om leerlingen een zo groot mogelijk keuze te bieden uit een verscheidenheid aan beroepen. Voor de decanen van de scholen is dit ook het meest belangrijk. Hoewel de scholen alle hun eigen campagnes voeren om basisschoolleerlingen binnen te halen, is er in dit traject geen enkele sprake van concurrentie. Het gaat hier uitsluitend om leerlingen te ondersteunen bij de moeilijke beroepskeuze.’

De top 5 van gekozen beroepen is: 1. Psycholoog, 2. Journalist 3. Advocaat, 4. Rechercheur en 5. Fysiotherapeut. Ook beroepen als webdesigner en ondernemer scoren hoog. Beroepen in de zorg en techniek, met uitzondering van fysiotherapeut, scoren erg laag.

Het bijzondere van deze beroepenvoorlichting is dat er geen voorlichting wordt gegeven over de verschillende vervolgopleidingen maar over diverse beroepen. De voorlichters zijn mensen met ervaring die enthousiast over hun vak vertellen. Voor een deel zijn het leden van de Nieuwegeinse Rotary’s en voor een deel mensen uit het netwerk van de decanen van de scholen en de Rotaryclubs. Ruim 1600 bezoekers zullen op 9 februari aanwezig zijn in het Cals College.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk