PLUS van Loon ondersteunt actie Hartstichting

Elke dag overlijden er in Nederland buiten het ziekenhuis 35 mensen aan een hartstilstand. De Hartstichting heeft het doel om uiteindelijk iedereen in Nederland binnen 6 minuten te kunnen helpen bij een hartstilstand. Reanimatie en de inzet van een AED binnen 6 minuten biedt de grootste kans op overleven. Om dit voor elkaar te krijgen zijn minimaal 170.000 burgerhulpverleners nodig (1% van de Nederlandse bevolking). PLUS van Loon op winkelcentrum Nedereind in Nieuwegein wil haar steentje bijdragen aan de missie van de Hartstichting. Vanaf week 9 sparen klanten daarom bij hun boodschappen voor PLUSpunten, waarmee ze een flinke korting krijgen op een reanimatiecursus in de buurt.

Op dit moment zijn er in het hele land zo’n 125.000 burgerhulpverleners. Dit zijn vrijwilligers die recent hebben leren reanimeren en zich hebben aangemeld bij een oproepsysteem voor reanimatie. Als een buurtgenoot een hartstilstand krijgt kunnen zij met één bericht op hun telefoon worden opgeroepen. Een ambulance doet er gemiddeld 8 tot 10 minuten over om bij het slachtoffer te zijn en dat is in geval van een hartstilstand te laat.

De reanimatiecursus die PLUS klanten met korting kunnen volgen, duurt vier uur en kost zonder korting 35,95 euro. In een ochtend- of avondsessie leren deelnemers een hartstilstand tijdig te herkennen, hartmassage toe te passen en mond-op-mondbeademing te geven. Ook het bedienen van een AED komt aan bod. Na afloop krijgen de deelnemers het cursusboek mee én een officieel certificaat van de Hartstichting. Cursisten krijgen les van een erkend instructeur van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR).

Bij elke euro aan boodschappen kan de klant voor 2 cent een PLUSpunt kopen. Bij een vol boekje van tweehonderd PLUSpunten betaalt de klant 20 euro voor de cursus, bij twee boekjes nog maar 10 euro. Drie volle boekjes geeft recht op gratis toegang tot de reanimatiecursus. Verder meldt PLUS van Loon haar AED aan om zo de omliggende 6-Minutenzone te vergroten en de beschikbaarheid van AED’s te verbeteren.

Sanne Stadler, senior persvoorlichter van de Hartstichting: “PLUS van Loon maakt het volgen van een reanimatiecursus met deze spaaractie een stuk toegankelijker. We hopen dan ook op vele aanmeldingen voor de cursus, zodat we nog meer mensen kunnen opleiden tot burgerhulpverlener.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk