PLUS van Loon geeft Geinbeat steun in de rug

Ondernemer Christ van Loon van PLUS van Loon op winkelcentrum Nedereind en Stichting Geinbeat brengen graag mensen in Nieuwegein bij elkaar, bij voorkeur onder het genot van een hapje, drankje en goede muziek. Geinbeat doet dit door jaarlijks de Kleine Prijs van Nieuwegein te organiseren voor beginnende bands en door hét muziekfestival Geinbeat, dat net als vorig jaar georganiseerd zal worden bij de Middengaarde in de wijk Galecop. Vandaag was onze videograaf Bart van Rooijen op de Middengaarde, waar beidde partijen hun samenwerking officieel maakten door het ondertekenen van het contract.

Ondernemer Christ van Loon is lokaal zeer betrokken. Natuurlijk door de supermarkt, zijn drankenzaak ‘Grapes & Bottles’ en proeflokaal ‘HapjeDrankje’, maar ook door zijn betrokkenheid bij lokale initiatieven zoals de Zevenstar bierbrouwerij (gerund door vrijwilligers) en de ontwikkeling van het Nieuwegeinse Monopoly spel.

In 2016 is zijn maatschappelijke betrokkenheid al opgevallen tijdens Nieuwegein Awards, waar Christ van Loon werd uitgeroepen tot ‘Ondernemer van het Jaar’. Dit jaar steunt Plus van Loon het Geinbeat Festival. Van Loon: ‘Initiatieven zoals Geinbeat zijn ontzettend belangrijk voor een stad als Nieuwegein. Het brengt mensen letterlijk samen onder ontspannen omstandigheden en het geeft jonge muzikanten de mogelijkheid podium ervaring op te doen.’

Het festival draait geheel op de belangeloze inzet van een groep enthousiaste vrijwilligers, maar door teruglopende subsidies en pech met het weer heeft Geinbeat het de laatste jaren erg moeilijk gehad. Toch is de organisatie erin geslaagd om vorig jaar weer een editie neer te zetten, en ook in 2019 zal het festival gewoon weer doorgaan.

Dit jaar wordt het een bijzondere editie. Organisator Riny Kooijman: ‘Dit jaar bestaat Geinbeat 25 jaar en dit jubileum willen we natuurlijk vieren! Hoe we dit precies gaan doen, maken we later bekend. We zijn ontzettend blij dat PLUS van Loon ons dit jaar zal ondersteunen, waardoor we er echt een onvergetelijke editie van kunnen maken.’

De 25-ste editie van Geinbeat vindt dit jaar plaats op zaterdag 13 juli aanstaande op De Middengaarde in de wijk Galecop. De toegang is gratis en hoe de line-up is met de artiesten? Dat leest u binnenkort op De Digitale Stad Nieuwegein.

Links ondernemer Christ van Loon en rechts Riny Kooijman van Stichting Geinbeat

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk