Grote wapenvondst aan de Weverstedehof

De politie en het Openbaar Ministerie (OM) hebben woensdag 15 juli 2015 rond 05.30 uur in een opslagruimte aan de Weverstedehof in de binnenstad van Nieuwegein en aan de Veldwade een ongekend grote hoeveelheid vuurwapens aangetroffen. Topman Herman Bolhaar van het OM kondigde de vondst vanochtend op Radio 1 al aan. Ook deed de politie vorige week woensdag een inval aan de Texel in de Utrechtse wijk Lunetten.

Het arsenaal in twee kluizen in twee opslagboxen bestaat uit zeker 60 pistolen en revolvers, 9 handgranaten, 36 automatische wapens, en grote hoeveelheden munitie. In de boxen is ook een tiental kogelwerende vesten in beslag genomen.

De wapenvondst werd gedaan in een onderzoek naar een groep verdachten die zich bezig lijkt te houden met de voorbereiding van een of meerdere zéér ernstige delicten. In het onderzoek zijn acht mannen aangehouden uit Tiel, Wijk bij Duurstede, Utrecht en Nieuwegein.

Bij de doorzoeking van de woningen en garageboxen van de verdachten en andere betrokkenen is beslag gelegd op telefoons, sim-kaarten, usb-sticks en computers, notitieboekjes, een kilo cocaïne en zeven ons hasj, xtc pillen, twee gestolen snelle personenauto’s, drie vuurwapens met munitie, waaronder een mini-Uzi machinepistool en een zelfgemaakte fragmentatiebom.

Aan de doorzoekingen is bijstand geleverd door Defensie. De gespecialiseerde zoekteams kunnen met geavanceerde radarapparatuur in de bodem en achter muren verborgen ruimtes ontdekken.

Zeven van de verdachten zijn vrijdag door de rechter-commissaris in Amsterdam voor twee weken in bewaring gesteld. Het OM heeft de verdachten beperkingen opgelegd. In het belang van het onderzoek mogen zij alleen contact hebben met hun advocaat.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren