Plus van Loon als grootste aanbieder fairtrade en biologische producten in Nieuwegein

De Stichting Fairtrade Nieuwegein heeft de afgelopen maand in een aantal Nieuwegeinse supermarkten tellingen gedaan naar de hoeveelheid fairtrade en biologische producten in de schappen liggen. Deze tellingen zijn nodig voor het verlengen van de titel van Fairtrade Gemeente. Dit jaar combineerde de stichting de supermarkt telling met de jaarlijkse EKO-tellingen van Milieudefensie.

Drie supermarktketens die al eerder hebben laten zien belang te hechten aan een breed assortiment aan fairtrade en biologische producten kwamen als eerste drie uit de bus: de Jumbo, Albert Hein (binnenstad) en de Plus.
Alle drie de supermarkten bleken een ruim assortiment te hebben, maar Plus van Loon had toch beduidend meer fairtrade en biologische producten in de schappen liggen dan Albert Heijn en Jumbo. En dat dit niet duurder hoeft te zijn, lieten ze ook zien: het eigen merk koffie, thee en chocolade zijn standaard fairtrade tegen de reguliere huismerk prijs.

Albert Heijn volgde als goede tweede met 101 fairtrade producten en 332 biologische producten. De Jumbo bleef iets achter met 66 fairtrade producten en 267 biologische producten, maar vergeleken met de voorafgaande jaren is er een duidelijke stijging te zien in het aanbod van fairtrade producten in deze Nieuwegeinse supermarkten. Omdat dit de eerste keer is dat er ook biologische producten zijn geteld, is niet bekend of de stijging ook hier voor geldt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren