Nieuw duurzaam pand onderzoeksinstituut KWR

Medewerkers van KWR Watercycle Research Institute in Nieuwegein beginnen het nieuwe jaar in een nieuw gebouw. KWR is een kennis- en onderzoeksinstituut dat kennis creëert die nodig is om te voorzien in twee belangrijke behoeftes: gezond, veilig drinkwater en een schoon milieu. Burgemeester Frans Backhuijs kreeg deze week van Wim van Vierssen, directeur van KWR, al een rondleiding door het nieuwe pand op bedrijventerrein Plettenburg in Nieuwegein.

‘Ik ben trots dat KWR, een internationaal vermaard kennisinstituut, in Nieuwegein zijn hoogwaardig duurzame nieuwbouw heeft gerealiseerd’, aldus burgemeester Frans Backhuijs. In oktober 2013 boorde burgemeester Frans Backhuijs de eerste paal de grond in. Het nieuwe, moderne en multifunctionele gebouw heeft op de eerste verdieping laboratoria voor chemisch en microbiologisch onderzoek en in het atrium en op de benedenverdieping werk- en vergadervoorzieningen.

In de onderzoekvisie van KWR is duurzaamheid een van de leidende principes, dus ook in het nieuwe gebouw. Het energieverbruik wordt met 60 procent verminderd, onder meer door het gebruik van een zonneboiler, LED-verlichting, zonnepanelen, energiezuinige apparatuur en een systeem voor warmte/koudeopslag (WKO). In het nieuwe gebouw wordt ook op water bespaard: door hergebruik van proceswater en waterbesparende toiletten. Ook bij de materiaalkeuze stond duurzaamheid voorop. Het gebouw bestaat bijvoorbeeld voor een groot deel uit glas.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren