Plotseling mantelzorger, en wat nu?

Nederland telt 2,6 miljoen mantelzorgers. Een partner die opeens MS krijgt, of een ouder die begint te dementeren; iedereen kan plotseling mantelzorger worden. Maar wat dan? Je leven staat op zijn kop. De debat- en informatieavond van bibliotheek De tweede verdieping dient mantelzorgers als richtingaanwijzer in hun plots veranderde leven.

De dossierredactie van bibliotheek De tweede verdieping diepte voor mantelzorgers belangrijke thema’s uit: bijvoorbeeld wettelijke regelingen omtrent ondersteuning en vergoedingen, de combinatie werk en mantelzorg en goed zorgen voor jezelf als mantelzorger. Interviews met Nieuwegeinse mantelzorgers laten zien hoe mensen in de praktijk met deze thema’s omgaan. Alle informatie is samengebracht in een online dossier, een handige informatiebron voor iedere Nieuwegeinse mantelzorger.

Aanvullend op dit dossier vindt er een debat- en informatieavond over mantelzorg plaats op woensdag 18 november van 20.00 – 22.00 uur. Mantelzorgers, zorgvragers en professionals wisselen die avond tips en informatie uit. Een Nieuwegeinse mantelzorger en schrijfster luidt het evenement in met een persoonlijke column. Centraal staat de stelling: Mantelzorg, dat doe je toch gewoon!? Aan de hand van drie verhalen van ervaringsdeskundigen gaat de zaal in discussie over deze stelling. Ook de inbreng van mantelzorgers in het publiek is tijdens het debat van harte welkom. Na de pauze gaan bezoekers in groepjes in op vragen zoals ‘Waar heeft u behoefte aan als mantelzorger? Deze lijst met wensen draagt de bibliotheek na het debat over aan de gemeente.

De avond is gratis en vindt plaats in de bibliotheek (Stadsplein 1c in Nieuwegein). Aanmelden is gewenst en kan via actie@detweedeverdieping.nu o.v.v. Mantelzorg.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk