Katern

Wie zijn de mensen van Weefgein?

Renée Campagne: opleiding Kunst Akademie Arnhem, Artibus en vele workshops en cursussen, lid van het K.C.N., waarmee zij ook regelmatig exposeert. Weeft graag beeldend in een inlegtechniek en heeft een manier ontwikkeld om met collages een soort 3d weefsel te maken.

Mirjan Claeys: heeft de weefopleiding in Gent gedaan. Houdt van natuurlijke materialen, die zij prachtig weet te verwerken in verfijnde werkstukken.

Tineke van Grol: opleiding aan de Vrije akademie in Rottendan en de open weefopleiding in Gouda. Tevens lid van textielgroep Kameleon. Maakt prachtige dubbelweefsels en experimenteert veel met byzondere materialen, wat tot schitterende resultaten leidt, ook in combinatie met eigen gedichten.

Rudy de Haas: door haar drukke werk, weinig tijd voor het weven, maar met vilten, wat toch een snellere techniek is, maakt zij heel fraaie werkstukken.

Marieken Nieuwdorp: weefopleiding in Tilburg. Heeft jarenlang weefschool de Binding geleid. Concentreerd zich nu op eigen werk. Prachtige wades in kleur, techniek en mareriaal.

Arina Prak: is al jaren lang aan het weven. Richt zich de laatste tijd vooral op de,zeer bewerkelijke,ikat techniek, waarmee zij hele mooie werkstukken maakt, Is ook lid van de landelijke ikat-kring.

Anneke van Wijk: verwerkt graag de wol van de eigen schapen in haar producten, zowel gesponnen, geverfd, geweven maar ook gevild. Haar jasjes, hoeden en kragen, zijn goed om te zien en te dragen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk