Plofkraak aan de Poststede

Vanmorgen vroeg heeft er een plofkraak plaatsgevonden aan de Poststede. De daders zijn ontkomen en de politie doet onderzoek. De auto die in brand stond, is gebruikt bij deze plofkraak en bleek eerder die nacht gestolen te zijn vanaf de Zonnebloemstraat in Nieuwegein zuid. Het gaat om een Volkswagen Passat Variant uit 2002. Een getuigen hoorde de auto slippen en zag vier in het zwart geklede mannen vluchten op drie scooters.

Tegen halfvijf vanmorgen kreeg de brandweer een melding van een voertuigbrand op de rotonde voor zalencentrum ‘De Amstelhoek’ aan de Poststede. Eenmaal ter plaatse zagen de hulpdiensten dat de deur naast het pinapparaat van de ABN-AMRO aan de Poststede beschadigd was en de deur ernaast openstond. Een plofkraak heeft eerder plaatsgevonden, de politie vermoedt dat de auto gebruikt is door de daders van de plofkraak. Het gebouw is ontzet vermoedelijk hebben de daders gasflessen gebuikt om in de ruimte achter het pinapparaat te komen, deze gasflessen hebben de daders achtergelaten. Een onbekend geldbedrag werd buit gemaakt. Niemand raakte gewond.

Eind november verleden jaar vond een zelfde ramkraak plaats aan de Zwanenburgstraat, even verder en in Utrecht werden eind verleden jaar in korte tijd twee pinautomaten op dezelfde wijze opgeblazen. Ook toen lieten de daders een auto en gasflessen achter en gingen zij er op een scooter vandoor.

De recherche zoekt getuigen die rond 04.35 uur drie zwarte scooters hebben zien wegrijden vanaf de Poststede of in de omgeving hebben gezien. Er zouden vier verdachten bij betrokken zijn geweest, één scooter had een bijrijder. Allen waren in het donker gekleed en droegen een helm. Ook getuigen die iets gezien hebben die nacht in de Zonnebloemstraat wordt verzocht zich te melden. Dit kan door te bellen met de recherche in Nieuwegein via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Onze fotograaf Frits Kleppe was aanwezig en maakte de foto’s. (Klik voor de foto’s op het fotocameraatje hieronder)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk