Platform Toekomstvisie Nieuwegein 2025 live!

Afgelopen week is het platform van de Toekomstvisie Nieuwegein 2025 live gegaan: www.ikbennieuwegein.nl. Dat is website waar allerhande informatie over de Toekomstvisie te vinden is. Documenten, verslagen van bijeenkomsten, presentaties, filmpjes, foto’s, twitterberichten en nog veel meer. Bezoekers van het platform kunnen reageren op berichten en zelf informatie plaatsen. Nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje op: www.ikbennieuwegein.nl.

Maandagavond 13 april waren ruim zestig mensen aanwezig bij de officiële aftrap van de Toekomstvisie: het Toekomstcafé. In de bibliotheek werd onder leiding van Edward van Cuilenborg een eerste stap gezet richting het vormgeven van belangrijke thema’s van de toekomst voor Nieuwegein.

Aanstaande zaterdag 18 april gaat een interviewteam van 12.30 tot 16.30 uur de straat om van Nieuwegeiners te horen wat zij belangrijk vinden voor de toekomst van Nieuwegein. Dat gebeurt op drie locaties: de Markt, Muntplein en Sportpark Parkhout-Zandveld. Het interviewteam bestaat uit: burgemeester Frans Backhuijs, wethouder Peter Snoeren, raadsleden en medewerkers van de gemeente Nieuwegein.

Hoe ziet Nieuwegein eruit over tien jaar? Wat vinden we belangrijk met elkaar? Waar zijn we trots op? Wat moet anders? Wat moet vooral blijven? En hoe gaan we dan met elkaar om? Deze vragen gaan we de komende maanden samen beantwoorden. Via straatinterviews, onderzoek, gesprekken in de stad, gesprekken met experts, opdrachten op school en de Dag van de Toekomst op 27 juni waar we honderden Nieuwegeiners voor uitnodigen, gaan we op zoek naar de identiteit en toekomstperspectief van onze stad. Op basis hiervan kunnen we in het vervolg betere keuzes maken. Jij kunt hier een bijdrage aan leveren! Doe je mee? Zie voor meer informatie: www.ikbennieuwegein.nl of stuur een bericht aan: ikben@nieuwegein.nl. Twitteren? Gebruik #NG2025.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk