Katern

Platanen hebben last van bladval

De platanen in Nieuwegein verliezen op dit moment veel blad. Dat komt omdat veel platanen last hebben van de zogenoemde bladvlekkenziekte. De ziekte uit zich door gele en bruine bladeren en de jonge bladeren sterven af door de schimmels. De ziekte wordt veroorzaakt door een schimmel die overwintert op afgevallen blad. In de zomer kan weer een nieuwe infectie optreden. De bladvlekkenziekte is de meest voorkomende aantasting bij de plataan.

De bladvlekkenziekte heeft geen gevolgen voor de conditie van de boom en komt overigens ook bij andere boomsoorten voor zoals bij wilgen, kastanjes, populieren en esdoorns. De ziekte komt bij platanen vooral voor in een koud en nat voorjaar. Omdat de conditie van de boom niet wordt aangetast, is het niet nodig om de ziekte te bestrijden. Platanen herstellen zich snel als het weer warmer en droger wordt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren