Plasterk opent 4e Transgender Informatie Dag

Prominent Tweede Kamerlid en oud-minister van OCW Ronald Plasterk opent op zaterdag 19 mei in buurthuis De Boog in Nieuwegein de 4e Transgender Informatie Dag. Deze dag gaat het om de ontmoeting tussen transgenders en
niet-transgenders, met als doel om tot meer begrip voor deze minderheidsgroepering in de samenleving te komen. Het is nog steeds in hoge mate een taboe. Om het in de kinderschoenen verkerende emancipatieproces van transgenders te bevorderen hebben transgendergroepen het initiatief genomen Transgender Informatie Dagen te organiseren.

Op 19 mei zal het accent liggen op de klassieke travestiet, tegenwoordig meestal crossdresser of ‘deeltijdvrouw’ genoemd. Deze groep is binnen de pluriforme en veelzijdige transgendergemeenschap het grootst. Maar het is ook de groep die het meest vast in de kast zit. En het is de groep voor wie, anders dan voor transseksuele mensen, de officiële hulpverlening de minste aandacht heeft.

Het programma van de dag bestaat uit twee delen. De dag wordt om 11.30 uur geopend door Tweede Kamerlid Ronald Plasterk, als minister van OCW (2007 – 2010) tevens coördinerend minister voor het homo- en emancipatiebeleid. Van 13.00 tot 16.00 uur geven een aantal specialistes in hun stands demonstraties hoe crossdressers er zo acceptabel en normaal (‘passabel’) mogelijk uit kunnen zien in de door hen gewenste rol, die van de andere sekse.

Juist voor partners, kinderen, familieleden, vrienden, buren en collega´s kan het belangrijk zijn om met eigen ogen te zien wat met passabiliteit kan worden bereikt. Daarnaast is er volop gelegenheid voor gesprekken en discussie. Om die reden zijn ook gastvrouwen van de T&T avonden in het land als ervaringsdeskundigen en vraagbaak aanwezig. Buutcentrum De Boog zit aan het Thorbeckepark 183 in de wijk Galecop in Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk