Plan een vakantie en vrolijk jezelf op!

Ben jij de afgelopen tijd best wel vaak chagrijnig? Plan dan een vakantie. Misschien kan je voorlopig nog niet op reis, maar uit onderzoek blijkt dat het feit dat je een vakantie plant je humeur flink kan oppeppen. Natuurlijk kan het coronavirus je vakantie dwarsbomen, maar zelfs dromen over een reis die je in de toekomst gaat maken helpt.

Vakantie voorpret
Een trip in het vooruitzicht zorgt volgens onderzoekers van de Britse Cornwall University voor dankbaarheid en voldaanheid. Hetzelfde geldt voor kaartjes voor een evenement of een concert, ook iets wat nu is weggevallen door de corona crisis. Vakanties of tickets hebben veel meer effect dan het direct kopen van iets materialistisch zoals bijvoorbeeld een kipling tas of een wijnklimaatkast. Voorpret is namelijk een belangrijk iets. Het ergens naar toe leven maakt mensen gelukkig.

Lichamelijke gezondheid 
De proefpersonen met een geboekte vakantie komen positiever uit het onderzoek naar voren dan de mensen die niks hebben geboekt. Op zich logisch, maar dat is niet het enige. Degene met iets op de planning zijn blijer met hun economische situatie en voelen zich lichamelijk fitter. Vrouwen kijken ook steeds meer naar de sportfaciliteiten op de vakantiebestemming. De sport bh mee in de koffer en lekker op vakantie in de gym is steeds vaker een normale gang van zaken!

Perspectief 
Hoe kan het dat je je zoveel beter voelt met in het vooruitzicht een vakantie? Dat komt volgens de experts omdat een mens nou eenmaal altijd bezig is met de toekomst. Het is fijn om dingen te hebben waarna je uit kan kijken. Reizen is een van die dingen. Je begint alvast na te denken over welke bezienswaardigheden je wilt bezichtigen en wat voor activiteiten je wilt gaan doen.

Dromen 
Het is niet zo eenvoudig om een vakantie te boeken tijdens de corona crisis. Toch zijn er mogelijkheden. Bedenk wat je graag zou willen. Wil je in de regio blijven of toch liever ver weg? Hou je van de zon of van het bezoeken van een stad? Kijk daarna naar wat er mogelijk is.

Boek pas wanneer je denkt dat het echt veilig is en de overheid groen licht geeft. Ondertussen is het fijn om door reisgidsen heen te bladeren, alvast woordjes in een andere taal te leren zoals weinkühlschränk 2 zonen en te dromen over een aanstaande vakantie.

One thought on “Plan een vakantie en vrolijk jezelf op!

  1. SC

    Toevallig zit ik net te piekeren over zo’n wijnklimaatkast. Niet voor een voorraad wijn, maar voor medicatie die op kamertemperatuur bewaard moet worden en dat is dus niet de 27º van onlangs en straks met een hittegolf nog veel warmer. Ik heb het een paar keer nagevraagd, maar het moet echt op kamertemperatuur = maximaal 24º en mag beslist niet in de koelkast. Boven die 24º vervalt het snel en kan je het weggooien. Met zo’n klimaatkast kan je het permanent op 18º bewaren. De apotheek wist niets anders te zeggen dan: bewaar het dan tenminste donker.
    Het probleem is dat de bezorging in deze tijd niet meer tot op de plaats van gebruik gaat.

    Mijn vakantie gaat naar Balkonia. Ben nog bezig met de voorbereiding, want het moet er natuurlijk wel plezierig vertoeven zijn. Heel gezond hoor, dat tuinieren, met veel plannen vooraf en voorvreugde. In Engeland blijkt het als medisch advies gegeven te worden en Nederland is daar aarzelend mee begonnen in de vorm van gezelschapstuinen bij sommige verzorgingshuizen o.i.d. En die klimaatkast is dan meteen handig om de zaden verantwoord te bewaren in het koelere vak.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren