Placegame #2 Plettenburg

Het gebied Rijnhuizen verandert in de komende jaren in een gemengd gebied met wonen, werken en leven door elkaar. Met de Club Rhijnhuizen werkt de gemeente Nieuwegein samen aan een betere openbare ruimte. ‘We willen in de komende tien jaar minstens tien toffe plekken ontwikkelen (placemaking). Plekken waar mensen graag willen zijn, zich thuis voelen en automatisch langer blijven dan ze van plan waren’ aldus de gemeente Nieuwegein. Rijnhuizen heeft nu veel openbare ruimte, maar nog maar weinig plekken. Er is al een start gemaakt met het Fort Jutphaas en op woensdag 21 september aanstaande zal de volgende stap gezet worden.

Tijdens de 2e Placegame op woensdag 21 september van 16.00 uur tot 20.00 uur zal ingezoomd worden op de openbare ruimte van de bestaande woningen en de kantoren aan het laantje Plettenburg en ‘t Hof van Plettenburg (nu nog de bouwplaats van de Kroon op Jutphaas), onder andere met de prachtige vijver. Wat is ervoor nodig om deze openbare ruimte meer tot een aangename, menselijke, prettige verblijfsplek te maken? Tijdens deze 2e placegame zal worden gekeken hoe met elkaar, de ruimtes in de komende jaren stapsgewijs kunnen worden omgetoverd naar plekken waar bewoners en bezoekers zich thuis voelen. Niet door “wij vragen, de gemeente voert uit”, maar met elkaar verbeteringen bedenken en samen investeren.

Meedoen met deze 2e Placegame? Meld je dan aan via: info@clubrhijnhuizen.nl. Bewoners, toekomstige bewoners van Jutphaas, ondernemers en gebouweigenaren, experts van de gemeente en iedereen die een initiatief heeft voor het gebied zijn van harte uitgenodigd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk