Plaatsing noodbrug over Amsterdam-Rijnkanaal

De opknapbeurt van de Jutphasebrug tussen Utrecht en Nieuwegein is in het weekend van zaterdag 17 op zondag 18 mei van start gegaan. De oude brug uit 1936 is aan de kant geschoven en zal volgend jaar, nadat de brug is opgeknapt, weer teruggelegd worden op zijn oude plek. Dit weekend is een tijdelijke hulpbrug geplaatst.

Automobilisten en fietsers die gebruik wilden maken van de Jutphasebrug tussen Nieuwegein en Utrecht moesten dit weekend omrijden. De brug over het Amsterdam-Rijnkanaal was tot maandagochtend 6.00 uur dicht vanwege de werkzaamheden. Van zaterdagavond tot zondagochtend konden er ook geen schepen passeren over het Amsterdam-Rijnkanaal.

Veel fietser namen dit weekend de gelegenheid om de werkzaamheden van dichtbij te bekijken. De nieuwe versterkte brug zal 45 centimeter hoger komen te liggen, zodat er grotere containerschepen onderdoor kunnen. Medio 2015 zullen de werkzaamheden worden afgerond. Onze videograaf Henk van Montfoort was dit weekend ter plekke en maakte er een video van. (Klik op het videocameraatje hieronder voor de video)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk