Plaagstootje van de VVD?

Vandaag werk ik thuis. In mijn werk als adviseur zie ik momenteel alle uithoeken van het land. Den Helder, Doetinchem en 3 dagen per week Roosendaal. Maar vandaag dus even niet! Ik bereid bijeenkomsten van de komende dagen bij klanten voor. Toch veel telefoon. In Roosendaal -ik ben daar momenteel interim-hoofd van het gemeentelijk beleidsbureau- speelt een konflikt tussen gebruikersgroepen van een buurthuis. De gemeente is geen partij, maar toch bellen pers, bewoners en betrokkenen de beleidsmedewerker plat. Even bijpraten en haar steun in de rug laten voelen.

Een mailtje gekregen over de actie van aanstaande vrijdag in Cityplaza. Dat blijft dus niet onopgemerkt! Ben benieuwd of Nieuwegeiners zich bewust zijn van de keuzen die er gemaakt moeten worden. Ook voor de Partij van de Arbeid is duidelijk dat er bezuinigd moet worden. Maar wel anders dan in “Nieuwegein kiest” door het college in discussie wordt gebracht.

Ook even met Riet van der Nat gebeld. En zowaar: Ze was thuis. Sinds Riet geen wethouder voor de PvdA meer is, vervult ze veel (uh…heel veel) bestuurlijke functies. Bijvoorbeeld bij de thuiszorg, de kinderopvang, het op te richten Hospice. Tja, waar eigenlijk niet? Veel drukker dan als wethouder kan eigenlijk niet, maar het lijkt er wel op!

In het Utrechts Nieuwsblad van vanmorgen een verhaal over de hoogte van de huren in Nieuwegein. Cor van Staa (altijd een beminnelijke glimlach) is nog steeds actief in huurderscommissies. Hij bindt de kat de bel aan: een nieuw huurpuntensysteem kan alleen maar leiden tot nog hogere huren. Moeten we als fractie in de gaten houden.

Van de VVD een afschrift van een brief ontvangen. Zij vragen het college over het uitzettingsbeleid van asielzoekers. Of Nieuwegein niet wil afwijken van het landelijke beleid van Verdonk. Maar volgens mij zijn er hier geen uitzettingen aan de orde, athans dat werd vorige week in de raadscommissie gemeld. Waarom dan toch die VVD-vragen? Een plaagstootje naar de GroenLinks wethouder in het college misschien?

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk