Koningsdag in Vreeswijk en Nieuwegein Noord

Koningsdag in Vreeswijk wordt zaterdag 27 april weer een gezellig feest. Dat feest vindt plaats in Vreeswijk ‘tussen de bruggen’ met een grote Koningsmarkt vrijmarkt, muziek en kinderactiviteiten. Ook in Batau Noord heeft de Oranjevereniging Nieuwegein Noord weer een kleedjesmarkt voor alle bewoners van Nieuwegein georganiseerd. Deze loopt vanaf de zuidkant van het Muntplein naar de Nedereindseweg en dan naar het oosten tot aan de Dorpskerk bij Het Sluisje.

De Oranjeverenigingen hebben met de gemeente Nieuwegein afspraken gemaakt om de veiligheid van u en van de duizenden bezoekers te verhogen. Vrijwilligers en verkeersbegeleiders van de Oranjeverenigingen houden op Koningsdag een oogje in het zeil en zullen waar nodig aanwijzingen geven. Zij zijn herkenbaar aan de speciale gele hesjes. Volgt u hun aanwijzingen altijd op. Kom zoveel mogelijk op de fiets.

Vrijmarkt en Koningsmarkt
Zoals elk jaar kunt u met een kleedje op de Vrijmarkt staan om uw tweedehandsspullen te verkopen. Registratie vooraf is niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden. De arcering op het kaartje geeft aan waar de Koningsmarkt en vrijmarkt plaats zal vinden. Wie buiten het gearceerde gebied spullen verkoopt, moet de spullen verwijderen en wordt weggestuurd. De rijbaan moet worden vrijgehouden, zodat hulpdiensten vrije doorgang hebben. Deelnemers aan de vrijmarkt mogen hun plaats reserveren vanaf zaterdag 27 april om 0.00 uur. Het in gebruik nemen van de vrijmarktplaatsen is toegestaan op 27 april van 05.00 tot 07.00 uur. Klik hier voor het hele programma in Vreeswijk.

De kleedjesmarkt is uitsluitend voor niet commerciële deelnemers; commerciële deelnemers in Nieuwegein Noord kunnen een plaats aanvragen op de commerciële markt op het Muntplein via de winkeliersvereniging van het Muntplein.

Etenswaren en drank
Het verkopen van etenswaren en drank is voorbehouden aan vergunninghouders, om gezondheidsrisico’s te voorkomen.

Verkeersmaatregelen
Het gehele gebied ´tussen de bruggen´ is op Koningsdag gesloten voor alle verkeer en moet vanaf 0.00 uur op zaterdag 27 april autovrij zijn. Op vrijdag 26 april, om ca. 23.00 uur wordt u door de beveiliging gewaarschuwd d.m.v. zwaailichten om u hierop te attenderen. We verzoeken u daarom dringend uw auto tijdig buiten het gebied te parkeren. Dit geldt ook voor voertuigen die geparkeerd staan op gehandicapten- en invalidenparkeerplaatsen. De wegsleepregeling is van kracht. De politie en Stadstoezicht gaan streng controleren op fout parkeren.

Locatie en tijden wegsleepregeling Vreeswijk
 Prins-Hendriklaan, hoek Koninginnenlaan tot aan 1e woonblok t.o. de Museumwerf, afsluiting en wegsleep regeling i.v.m. opbouw van de kleine kermis vanaf donderdag 26 april 12.00 uur tot vrijdag 27 april 19.00 uur.
 Alle straten ‘tussen de bruggen’, afsluiting en wegsleepregeling op vrijdag 27 april van 0.00 uur tot 19.00 uur.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren