Pinguins naar Merwestein

De gemeente heeft donderdag het beeld van de twee pinguïns verplaatst van de Emmaweg in Vreeswijk naar Sport- en Evenementencomplex Merwestein. Het heeft daar een plekje gekregen in de centrale hal bij de ingang.

Alle bezoekers van Sport- en Evenementencomplex Merwestein komen door de centrale hal naar binnen. Daardoor kunnen nu heel veel mensen genieten van het beeld, dat een mooi plekje krijgt in de hal.

De pinguïns waren op de oude locatie aan de Emmaweg zeer geliefd, met name bij de bezoekers van de gymnastiekzaal. Maar het beeld had daar door weer en wind wel veel te lijden. Daarom is uiteindelijk gekozen voor de nieuwe locatie. Het beeld staat daar ook veiliger en ziet nu veel meer bezoekers dan op de oude locatie.

Het bronzen beeld is in 1972 gemaakt door de beeldhouwer Pieter Starreveld (1911-1989). Hij genoot zijn opleiding aan het Instituut voor Kunstnijverheid en aan de Rijksacademie te Amsterdam. Hij heeft onder meer les gekregen van de beroemde professor/beeldhouwer Jan Bronner. Op diverse plaatsen in Nederland zijn werken van Pieter Starreveld te vinden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren