Pinautomaat terug in Hoog Zandveld

Winkelcentrum Hoog Zandveld heeft weer een pinautomaat. Het oude apparaat was na een mislukte plofkraak eind vorige maand onbruikbaar geworden. Buren van het winkelcentrum wilden de automaat niet terug. Ze zijn bang voor een nieuwe plofkraak. Winkeliers vinden een pinautomaat onmisbaar voor het winkelend publiek en dus is er toch een nieuw automaat geplaatst.

Door de plofkraak eind juli werden meerdere winkels verwoest. Naast het Blokker-filiaal, liep ook bakkerij Oorbeek veel schade op. Het incident heeft de bakker geïnspireerd voor het koekje ‘Plofkrakertje’. Bij een plofkraak pompen criminelen een pinautomaat vol gas om een explosie te veroorzaken. Zodra het automaat ontploft is, kunnen de dieven bij het geld. De plofkraak in Hoog Zandveld liep overigens niet goed af voor de dieven. Eén van de criminelen stak zichzelf in brand en hij en een andere verdachte werden later opgepakt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren