Pieremachocheltocht in Vreeswijk wordt super spectaculair

De Pieremachocheltocht in Vreeswijk op zaterdag 2 spetember aanstaande zal een feestelijk geheel worden met honderden toeschouwers die de deelnemers zullen aanmoedigen en toejuichen langs de kant van het water. Zij zullen weer genieten van de fantastische bouwwerken en zeker ook van het plezier van de deelnemers. De Pieremachocheltocht wordt gehouden tijdens de Authentieke Dag Vreeswijk. Er zullen dus al veel bezoekers in het dorp aanwezig zijn. Deelname is gratis voor jong en oud.

Pieremachocheltocht

‘Dit jaar zal de tewaterlating bij de Museumwerf heel spectaculair zijn! Via een glijbaan gaan de zelfgebouwde Pieremachochels het water in. Fiets ‘m d’r in of Tobbedansen is er niets bij! Reken maar dat daar prachtige foto’s van gemaakt zullen worden! Heeft u een mooie foto gemaakt die dag? Stuur deze dan naar onze redactie (redactie@pen.nl) of via Whatsapp (06-46139696) en wij zullen er een mooie pagina van maken in De Digitale Nieuwegeiner en natuurlijk op onze website. Doe er gelijk een leuk tekstje bij. Uit alle inzenders trekt de hoofdredacteur van www.pen.nl een winnaar en die krijgt een heerlijk doosje wijn.’

Tijdens de Pieremachocheltocht zullen de deelnemers richting de Oude Sluis varen waar ook de prijsuitreiking plaats zal vinden. Het gaat er niet om wie als eerste zal aankomen, het gaat erom wie kan blijven drijven en wie het mooiste of meest originele vaartuig heeft gemaakt.

Om mee te mogen doen aan de parade is er één belangrijke voorwaarde waaraan de bootjes moeten voldoen. Zorg dat hij niet te hoog is (maximaal 200 cm), want hij moet onder het Kippenbruggetje door kunnen varen. Onder de Pieremachochels zaten vorige jaren enkele opvallende exemplaren. We hebben bijvoorbeeld de Flintstones gezien, een piratenvlot, een Volkswagen busje en nog veel meer. Maar je kunt natuurlijk ook een surfplak, rubberboot of kano versieren!

Dit jaar wordt gevierd dat 650 jaar geleden de Oude Sluis is gebouwd. De organisatie ziet daarom graag bouwsels die met dit thema te maken hebben. En voor de meest originele en gekke creaties zijn er geweldig leuke prijzen te winnen. Er is een professionele jury die let op creativiteit, hoe de Pieremachochel drijft, voortbeweegt en de aankleding en de rol van de bemanning. Dit jubileumjaar hebben veel sponsoren enorm leuke prijzen beschikbaar gesteld. Het is dus de moeite waard om een paar uurtjes te gaan bouwen en om zaterdag 2 september mee te doen.

‘De activiteitengroep Vreeswijk en de Museumwerf Vreeswijk kunnen in raad en daad meehelpen. Er is een beperkte hoeveelheid hout, behoorlijk veel drijvers, touw en tape. Op diverse bouwdagen kan op de Museumwerf gebouwd worden, maar je kunt natuurlijk ook thuis lekker aan de gang.’ Op Museumwerf Vreeswijk, Wierselaan 113 kan je jouw creatie bouwen. Dit kan op woensdag 23 augustus van 14.00 tot 17.00 uur, zaterdag 26 augustus van 10.00 tot 14.00 uur en vrijdag 1 september van 14.00 tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie en inschrijving op de website van de organisatie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk