Piepschuim apart inleveren op recyclingstation

Met ingang van 1 maart kunnen inwoners in de gemeente Nieuwegein, EPS, oftewel piepschuimverpakkingen apart inleveren op het recyclingstation aan de Utrechthaven. Op het recyclingstation van RMN (Reinigingsbedrijf Midden Nederland) kunnen de schone piepschuimverpakkingen gedeponeerd worden in speciaal daarvoor bestemde inzamelzakken.

Uit onderzoek is gebleken dat jaarlijks ruim 4000 ton piepschuim in het restafval verdwijnt, afkomstig van verpakkingen van consumentenproducten, zoals een nieuwe tv of printer. Met de aparte inzameling van EPS zorgen we ervoor dat deze grondstof niet meer wordt verbrand, maar hergebruikt. EPS bestaat maar voor 2% uit polystyreen en voor de overige 98% uit lucht. Onvervuild EPS is zeer geschikt voor recycling en kan tot vijfmaal de levensduur hergebruikt worden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren