Katern

Pickwick

Ik las in de krant dat we tegenwoordig vaak zwijgend tegenover elkaar zitten. Omdat we om de haverklap onze smartphone checken. Of met een tablet op schoot zitten. Of allebei tegelijk. Dat we tegenwoordig liever appen of sms’en dan face tot face praten. Of erger: dat we niet eens meer weten hoe we een goed gesprek moeten voeren.

Daarom ben ik blij met het hartverwarmende en belangeloze initiatief van Pickwick thee. Volgens Pickwick thee ‘herkennen we allemaal het moment dat je samen de dag doorneemt onder het genot van een kop thee. Dan ontstaan vaak de mooiste gesprekken.’ En omdat Pickwick die gesprekken koestert, zijn ze op zoek gegaan naar ‘een manier om die gesprekken verder te stimuleren.’

‘Hoe was je dag’ is een prima uitgangspunt voor een goed gesprek bij de THEE (niet bij de koffie en al helemaal niet bij een goed glas wijn), maar er zijn natuurlijk veel meer vragen die voor een goed gesprek bij de THEE kunnen zorgen, aldus Pickwick. Daarom hebben ze – speciaal voor zwijgend Nederland – 99 miljoen theelabeltjes met 90 verschillende vragen bedrukt. Tea topics genoemd.

Liefhebbers kunnen nu op hun smartphone uitrekenen hoe vaak een bepaalde vraag voorkomt, ervan uitgaande dat ze die 90 vragen precies verdeeld hebben over die 99 miljoen labeltjes.
Volgens Pickwick hebben we zomaar 99 miljoen kansen op een verrassend gesprek.

Een kleine greep uit de vragen geeft al meteen een indicatie voor de diepgang van het gesprek. ‘Heb je liever een jaar geen tv of een jaar geen snacks? Wat doe je het liefst op een regenachtige dag? Wat was de laatste keer dat je voor het eerst iets deed? Ben je wel eens boven je theewater? Welke boom zou jij willen zijn?’

Goed. Maar daar bleef het niet bij. Pickwick ging ‘in gesprek’ met zijn klanten. ‘Via onze Facebook-pagina kun je ook je eigen vraag insturen. De meest originele vragen zet Pickwick op een theelabel. Het zou dus zomaar kunnen dat jouw ‘tea topic’ straks op miljoenen theelabeltjes staat en aanleiding is voor vele mooie gesprekken.’ Dat was niet tegen dovenmansoren gezegd. Het regende inzendingen.

Bijvoorbeeld: Wanneer komt het kind in jezelf weer naar boven? Wat zijn de rechten van een bad eendje? Knip jij kortingsbonnen uit zonder ze te gebruiken? Wat app jij al zoal? Ben jij ’s morgens wel eens dood wakker geworden? Wat doe ik met het nietje? Koffie of THEE? Zoetje erin? Ben je gelukkig? En: vind je de tea topics ook de grootste flauwekul van de laatste tijd?

De weekwinnaars krijgen gratis een HIGH PICKWICK TEA voor 4 personen. Ik ben toch blij dat ik een smartphone heb.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk