Zwaluwen JO10-2 – JSV JO10-1: ‘Heeft van Gaal meegekeken?’

De Oranjekoorts groeit heel langzaam, je ziet hier en daar oranje straatbeelden, vlaggen en ballonnen. Nederland gaat hopelijk hoge ogen gooien in Qatar met wellicht goed voetbal maar met één doel. En dat doel bereik je door te winnen hoe dan ook. ‘Onze jongens van JSV O10 zijn veraf van dit soort systemen. Zij willen gewoon voetballen, voetballen en voetballen. Het liefste scoren ze allemaal drie hattricks en doen ze iedere tegenstander minimaal één keer van een panna voorzien’ aldus de trainer van de jonge voetballertjes van JSV.

‘Afgelopen donderdag speelden wij een oefenwedstrijd tegen hoofdklasser VVIJ, onze 1e avondwedstrijd ooit. Hoe leuk is het om in het donker te spelen tegen een tegenstander die dus een klasse beter zou moeten zijn. We speelden daar twee hele goede kwarten waarin we zo maar zeven of acht doelpunten hadden kunnen maken. Nu bleven we steken op een 7-2 nederlaag, totaal niet terecht als je dus naar het spelbeeld hebt gekeken. Die twee kwarten die minder waren, waren dus desastreus achteraf. Tegen een team met een hoger baltempo en beoogd betere kwaliteit deden we het gewoon erg goed.’

‘Afgelopen zaterdag, zonder Noah, namen we onze wijze van spelen van donderdag mee naar het veld, het lijkt op de pressie van Liverpool, kort op iedere tegenstander, ze geen adem geven en volle bak erin. Binnen deze klasse lijken we nu steeds makkelijker te spelen. Met Téjay als 1e keeper die in het 1e kwart alleen twee achterballen heeft genomen, was de voorsprong van 0-4 volledig verdiend en totaal niet afgetekend. Het was voor het publiek genieten want de wijze van voetballen was voor het eerst ook door goed over te spelen prachtig om te zien. Combinaties tussen drie á vier spelers was normaal en de goals die vielen waren atletisch, prachtig en heel erg goed. Natuurlijk kost dergelijk spel veel energie, echter we wisten het 2e kwart dezelfde intensiviteit neer te leggen, zoveel passie, werken voor iedere bal, elkaar positief coachen en plezier hebben. Natuurlijk komt Zwaluwen dan ook in kansrijke positie en scoren ze ook. De wedstrijd was het 3e kwart meer in evenwicht en Zwaluwen kwam terug tot 4-8 en kreeg nog een grote kans op de vijfde, dat schot werd stijlvol gered door de andere keeper Alexander. Daarna was het verzet gebroken en liep JSV via doelpunten van Peter, Koen en Lars verder uit naar 5-12. De eerste doelpunten waren vooral een prooi geweest voor Samy en Jayden.’

‘Dus als Louis van Gaal heeft meegekeken dan zal hij hebben genoten en uiteraard zijn jongens morgen tegen Senegal volle bak laten voetballen zodat we met zijn allen flink kunnen genieten.’

Op de foto Samy Laasri die een prachtige aanval over meerdere schijven op atletische wijze tot doelpunt omtovert.