Piano voor afdeling A3/C3 dankzij Clavis piano’s!

De verpleegkundigen van Afdeling A3/C3 van het St. Antonius ziekenhuis in Nieuwegein zetten zich graag extra in voor de patiënten op de afdeling. Patiënten op deze afdeling liggen hier soms lange tijd met ernstige aandoeningen, waaronder tumoren. Weken en soms ook wel maanden waarin zij elke dag met de drukte, spanning voor uitslagen/onderzoeken en lichamelijke klachten moeten dealen.

Eén van de verpleegkundigen heeft voor haar opleiding tot oncologieverpleegkundige een onderzoek gedaan naar de effecten van muziek interventies bij patiënten. Hieruit bleek al snel dat dit vele positieve effecten heeft bij patiënten, zowel lichamelijk als psychisch. Zo kan de pijnervaring verminderen en zijn patiënten opgewekter. En dát is natuurlijk precies wat deze patiënten nodig hebben!

Toen een ernstig zieke patiënt een hele goede pianist bleek te zijn en de verpleegkundigen voor hem een piano geleend hadden en hem de mogelijkheid gaven een concert te geven voor andere patiënten, was dit een groot succes. Terwijl de patiënt piano speelde, begeleiden verschillende verpleegkundigen, hoofdchirurg Anke Smits en een roomservice medewerker hem met zang. Deze ervaring heeft op veel patiënten en zorgmedewerkers een bijzondere indruk achter gelaten.

Na deze goede ervaring moest de geleende piano helaas weer weg. Echter, de verpleegkundigen wilden het hier niet bij laten. Daarom hebben ze het verhaal gedeeld met Clavis piano’s Nieuwegein. ‘Zij waren zo enthousiast over het verhaal dat ze de afdeling een digitale piano gesponsord hebben! Zij hebben deze piano op de afdeling neergezet zodat deze voor de patiënten van afdeling A3/C3 toegankelijk is en zij hier samen met het zorgpersoneel wekelijks miniconcerten op kunnen geven’ aldus Esmeralda Plantinga Regieverpleegkundige A3/C3.

Helaas zorgt de tweede Corona golf ervoor dat de concerten tijdelijk niet kunnen plaatsvinden, maar de verpleegkundigen hebben zich ingezet dat de patiënten toch zelf muziek kunnen blijven maken! ‘Wij willen Clavis piano’s heel erg voor bedanken voor de piano!’ aldus de medewerkers op de afdeling A3/C3 van het ziekenhuis in Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren