Peuterdag op Montessorischool De Vleugel

Vraag de leerlingen naar de ‘roze toren’ en ze kennen die allemaal. De roze toren is, net als veel ander eigen lesmateriaal, een begrip op Montessorischool De Vleugel. Nieuwsgierig geworden? Mooi, want nieuwsgierigheid is waar het om draait op deze basisschool. Kinderen zijn van zichzelf al heel nieuwsgierig en dat hoeft alleen nog maar bewaard te blijven, is de Montessorigedachte. Op woensdagochtend 11 maart is er een open ochtend op De Vleugel, in de wijk Zuilenstein. Van 9.00 – 12.00 uur staat de school open voor nieuwsgierige peuters en hun ouders om het onderwijs en de sfeer op school te proeven.

Tijdens de ochtend is er naast de roze toren veel meer te ontdekken. Zo kunnen peuters in het peuterlab zelf aan de slag met het lesmateriaal. Als Montessorischool heeft De Vleugel veel eigen materiaal. Onderzoekende ouders kunnen zelf een lesje uit de bovenbouw maken.

Om de school beter te leren kennen geven ouders en leerlingen rondleidingen. En vanzelfsprekend wordt daarbij de kleuterklas niet overgeslagen. Een tip is het vrije werken, direct in het begin van de ochtend. Zeker als je als ouder zelf regulier onderwijs hebt genoten kan het verrassend zijn om leerlingen zo zelfstandig te zien werken. Creatieve peuters mogen het open atelier niet overslaan. Hier laten leerlingen zien wat ze gemaakt hebben en kunnen peuters ook zelf aan de slag.

Als je je van te voren aanmeldt, weet je zeker dat er een plek is bij de rondleiding. Dat kan via administratie@devleugel.net of 6045789. Je vindt De Vleugel aan het Mozartplantsoen 1. Er is ook een open ochtend op 2 april, 13 mei en 2 juni.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren