Gerben Horst uit Nieuwegein CDA-kandidaat voor het Europees Parlement

Op 6 juni 2024 mogen we weer naar de stembus om onze stem uit te brengen voor het Europees Parlement. Tijdens het CDA-congres van afgelopen zaterdag 23 maart is Tom Berendsen voorgedragen en unaniem verkozen als lijststrekker voor het CDA. Tom Berendsen is sinds 2019 lid van het Europees parlement en houdt zich bezig met de onderwerpen en commissies industrie, energie, transport, innovatie en regionale ontwikkeling. Ook Gerben Horst uit Nieuwegein is verkozen als kandidaat, op plek 6 op de lijst.

Gerben Horst over zijn kandidaatstelling: “Ik ben vereerd dat het CDA mij het vertrouwen geeft als kandidaat voor het Europees Parlement. Door alle grote internationale gebeurtenissen zijn deze Europese verkiezingen belangrijker dan ooit. Ik kijk er naar uit om Nieuwegein en de regio Utrecht te vertegenwoordigen in Europa. Mocht de kiezer mij het vertrouwen geven, dan ga ik me de komende vijf jaar hard maken voor een Europa met sterke regio’s die samenwerken waar gewenst en ruimte krijgen waar nodig, met respect voor diversiteit en lokale verantwoordelijkheid.”

Gerben Horst gelooft sterk in een inclusief Europa waar gelijke behandeling en bescherming voor iedereen vanzelfsprekend zijn, ongeacht geslacht, afkomst, geaardheid of geloof. “In een fatsoenlijk en waardevol Europe vormen menselijke waardigheid, vrijheid, democratie, gelijkheid en respect voor mensenrechten de basis van samenwerking. Ik sta voor een Europa dat om zijn burgers geeft.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk