PENTekening: ‘Nationale archeologiedagen in Nieuwegein’

De Nieuwegeinse karikaturist – cartoonist Jan Ibelings tekent al sinds hij een pen kan vast houden strips, cartoons en karikaturen. Als live-karikaturist treedt hij op in binnen- en buitenland tijdens beurzen, feesten en evenementen onder de namen karikaturist IBIS en Rembrandt van Gein. Kijk op de website van Jan als u meer over hem wilt weten. (www.karikaturist.nl)

Voor De Digitale Stad Nieuwegein (pen.nl) maakt Jan Ibelings iedere week een cartoon over een actuele Nieuwegeinse gebeurtenis of een karikatuur van een BN-er (bekende Nieuwegeiner) of MBN-er (minder bekende Nieuwegeiner). De tekeningen zijn te koop. Heeft u interesse? Mail voor meer informatie naar: info@karikaturist.nl. Deze week over de Nationale archeologiedagen in Nieuwegein.

De gemeente Nieuwegein doet dit jaar voor het eerst mee met de Nationale Archeologiedagen. En dat is niet voor niets! Bij de unieke opgraving afgelopen winter op Het Klooster in Nieuwegein is er een vindplaats met drie prehistorische skeletten blootgelegd, een volwassene, tiener en kind. Het bleken circa 6000 jaar oude resten van de zogenoemde Swifterbantcultuur, vernoemd naar de plaats Swifterbant in Flevoland.

Uit het eerste onderzoek komt naar voren dat er naast de drie complete skeletten ook sprake is van skeletdelen van vermoedelijk nog vier personen. De vindplaats in Nieuwegein is met ruim 136.000 goed geconserveerde vondsten zoals botmateriaal, (vuur)steen, aardewerk, gewei, git en hout de meest vondstrijke Swifterbantvindplaats tot nu toe gevonden in Nederland. Van 12 tot 20 oktober kunt u in de centrale hal van het Stadhuis de eerste resultaten van de Nieuwegeinse opgravingen bekijken.

Activiteiten
Naast de tentoonstelling in de centrale hal, zijn er kinderactiviteiten en kunt u in de bibliotheek een aantal filmpjes over de opgravingen bekijken. Op donderdag 12 oktober is er een lunchlezing over het historische landschap in Nieuwegein, in de bibliotheek de Tweede Verdieping. Op donderdagavond 26 oktober geeft archeologe Kirsten Leijnse een lezing over de opgraving op het Klooster.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren