PENTekening: ‘Monique de Beer nieuwe fractievoorzitter voor GroenLinks Nieuwegein’

De Nieuwegeinse karikaturist – cartoonist Jan Ibelings tekent al sinds hij een pen kan vast houden strips, cartoons en karikaturen. Als live-karikaturist treedt hij op in binnen- en buitenland tijdens beurzen, feesten en evenementen onder de namen karikaturist IBIS en Rembrandt van Gein. Kijk op de website van Jan als u meer over hem wilt weten. (www.karikaturist.nl)

Voor De Digitale Stad Nieuwegein (pen.nl) maakt Jan Ibelings iedere week een cartoon over een actuele Nieuwegeinse gebeurtenis of een karikatuur van een BN-er (bekende Nieuwegeiner) of MBN-er (minder bekende Nieuwegeiner). De tekeningen zijn te koop. Heeft u interesse? Mail voor meer informatie naar: info@karikaturist.nl. Deze week: Monique de Beer nieuwe fractievoorzitter GroenLinks Nieuwegein. Jan sloot zijn ogen en kwam tot onderstaande karikatuur voor Monique.

‘Nu het nieuwe college is geïnstalleerd, heeft er ook een verschuivingen plaatsgevonden in de fractie. Vanuit GroenLinks is, zoals eerder op pen.nl vermeld, Marieke Schouten wethouder geworden met onder andere Duurzaamheid en Brede Toegang in haar portefeuille. De fractie van GroenLinks heeft Monique de Beer gekozen als de nieuwe fractievoorzitter van GroenLinks. Monique werd in mei 2015 raadslid. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018, werd Monique met voorkeursstemmen herkozen. De kennis en ervaring van Monique liggen vooral in het sociaal domein, daarnaast is zij zeer actief maatschappelijk betrokken en heeft een breed netwerk in Nieuwegein.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk