PENTekening: ‘Lintje voor de heer van Vliet’

De Nieuwegeinse karikaturist – cartoonist Jan Ibelings tekent al sinds hij een pen kan vast houden strips, cartoons en karikaturen. Als live-karikaturist treedt hij op in binnen- en buitenland tijdens beurzen, feesten en evenementen onder de namen karikaturist IBIS  en Rembrandt van Gein. Kijk op de website van Jan als u meer over hem wilt weten. (www.karikaturist.nl)

Voor De Digitale Stad Nieuwegein (pen.nl) maakt Jan Ibelings iedere week een cartoon over een actuele Nieuwegeinse gebeurtenis  of een karikatuur van een BN-er (bekende Nieuwegeiner) of MBN-er (minder bekende Nieuwegeiner). De tekeningen zijn te koop. Heeft  u interesse? Mail voor meer informatie naar: info@karikaturist.nl. Deze week de heer G.W. van Vliet. Hij werd onlangs benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Onze redactie was er bij om het te filmen.

De heer Van Vliet (68) is al vanaf 1980 betrokken bij voetbalvereniging Geinoord in diverse functies. Al in dat jaar begon hij als scheidsrechter, wat hij nu nog steeds doet. Vijf jaar later is de heer Van Vliet gaan fotograferen, en ook die taak vervult hij nog steeds. En in de tussentijd kwamen er veel taken bij. Kantinebeheerder, jeugdcoördinator, trainer, lid van diverse commissies en ook bestuurslid. In die hoedanigheid was hij actief als verantwoordelijke voor de technische zaken, maar ook als secretaris. En veel taken worden nu nog steeds vervuld. Elke week op het veld om de minipupillen te trainen en lid van de kantinecommissie.

Maar daarnaast ook lid van de commissie Ruimte die besprekingen voert met de gemeente over een nieuw sportcomplex. En tevens projectleider VOG, waarbij hij voor de vrijwilligers die met jeugdleden of met financiën te maken hebben de Verklaring Omtrent Gedrag aanvraagt. De heer van Vliet was tot 2013 werkzaam als projectleider bij het bedrijf MSO.

Klik hier voor alle PENTekeningen die Jan inmiddels heeft gemaakt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren