Nieuwegein knapt samen met bewoners Schansen Noord op

De Schansen-Noord in de wijk Fokkesteeg is de vierde buurt in Nieuwegein die de gemeente gaat opknappen. De aftrap van de grote opknapbeurt was woensdag 16 mei. Medewerkers van de gemeente stonden van 11.00 uur tot 18.00 uur voor de supermarkt aan de Rapenburgerschans. Ze gingen in gesprek met voorbijgangers over de verbeterwensen voor hun straat. Bewoners konden de wensen voor hun straat opschrijven en op de plattegrond plakken. Als dank kregen de bewoners een gratis plantje mee en (indien gewenst) een gratis tuinadvies voor een klimaatvriendelijke tuin. Onze videograaf Bart van Rooijen nam een kijkje en maakte bovenstaande videoreportage.

Op 23 juni praten bewoners verder met elkaar over de verbeterwensen voor hun straat tijdens de buurtbijeenkomst. Alle bewoners van de buurt Schansen-Noord worden voor deze bijeenkomst uitgenodigd. Het doel van deze bijeenkomst is om een eerste stap te zetten naar een gezamenlijk plan hoe de buurt vernieuwd kan worden. De wensen, aandachtspunten en kansen van bewoners worden vastgelegd in een kansenkaart voor de buurt. Op basis van deze kaart krijgt de gemeenteraad in september een budgetvoorstel voorgelegd.

De gemeente is tegelijkertijd bezig met een onderzoek onder bewoners van Schansen-Noord om te weten hoe zij aankijken tegen ‘groen en water in de buurt.’ We krijgen steeds vaker te maken met extreme weersomstandigheden. Na lange periodes van droogte volgen heftige regenbuien. Door droge grond en veel betegeling kan al dat water niet zo snel verwerkt worden, waardoor wateroverlast kan ontstaan. Een groene buurt helpt. Daarom gaat de gemeente in gesprek met een aantal bewoners om te kijken hoe zij denken over de toekomst van hun buurt en de mogelijkheden op het gebied van een groene en waterrijke buurt.

De eerste woningen werden bijna 40 jaar geleden opgeleverd en de wijk is dan ook toe aan vernieuwing. De gemeente gaat deze opknapbeurt samen met bewoners en partijen van Schansen-Noord oppakken. Op 16 mei 2018 staan medewerkers van de gemeente met een stand voor de supermarkt aan de Rapenburgerschans om de eerste goede verbeterpunten bij inwoners op te halen en hen uit te nodigen voor de grote buurtbijeenkomst op 23 juni 2018.

De gemeente Nieuwegein is haar buurten duurzaam aan het vernieuwen zodat bewoners ook in de toekomst prettig in hun buurt kunnen wonen. Daarvoor kijkt de gemeente komend jaar samen met bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties wat er nodig is om de openbare ruimte van Schansen-Noord leefbaarder te maken. Het gaat daarbij om het groen, de speelplekken, afvalinzameling, de paden, straten en de verlichting. De Schansen-Noord is het gebied ten zuiden van het Fokkesteeglaantje tot aan de Havelterschans en Leusderschans.

Nieuwegein is nu zo’n 45 jaar oud. Buurten voldoen niet altijd meer aan de wensen en eisen van de huidige tijd. Het is belangrijk dat inwoners zowel nu, als in de toekomst, in een prettige leefomgeving wonen. Daarom heeft de gemeenteraad het college in 2013 de opdracht gegeven om samen met inwoners en met maatschappelijke partners Nieuwegein toekomstbestendig te maken. Onder de projectnaam ‘Betere Buurten’ gaan zij samen werken aan een buurt waar je als bewoner graag woont . Dit betekent dat de buitenruimte groen, gezond, schoon en veilig is en dat zowel jong als oud zich verbonden voelt met de buurt. Het project Betere Buurten is eerder al begonnen in Merwestein, de Rijtuigenbuurt en de Sluyterslaan en omgeving. Schansen-Noord is de vierde buurt die wordt aangepakt.

2 thoughts on “Nieuwegein knapt samen met bewoners Schansen Noord op

  1. hessel

    Van een betere buurt van Merwestein heb ik nog niks gemertkt. Wie kan mij alle verbeterpunten noemen????????

  2. Nelly daass

    Merwestein ???? Hahaha laat me niet lachen alle plannen die er waren worden teniet gedaan of uitgesteld het lijkt op één grote vuilnisbelt en waar ze aan lijken beginnen maken ze niet af.
    Het is te triest voor woorden dat merwestein hier genoemd wordt kom eens langs in de wijk Martin Reijmerink maak wat foto’s en plaats die eens op pen.nl dan kan iedereen zien hoe treurig het ervoor staat.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren