PENTekening: ‘Jippie, de nieuwe superlange trams mogen rijden mét reizigers!’’

De Nieuwegeinse karikaturist–cartoonist Jan Ibelings tekent al sinds hij een pen kan vast houden strips, cartoons en karikaturen.  Als live-karikaturist treedt hij op in binnen- en buitenland tijdens beurzen, feesten en evenementen onder de namen karikaturist IBIS en Rembrandt van Gein. Kijk op de website van Jan als u meer over hem wilt weten.

Voor De Digitale Stad Nieuwegein (pen.nl) maakt Jan Ibelings iedere maand een cartoon over een actuele Nieuwegeinse gebeurtenis of een karikatuur van een BN-er (bekende Nieuwegeiner) of MBN-er (minder bekende Nieuwegeiner). Jan Ibelings maakt deze cartoons en karikaturen voor PEN eerst in lijn op papier en kleurt ze daarna in met de computer. De tekeningen zijn te koop. Heeft u interesse? Mail voor meer informatie naar: info@karikaturist.nl.

Afgelopen week kregen we een bericht dat de nieuwe superlange trams mogen rijden met reizigers. Dat is goed nieuws voor alle reizigers. Maar wat als de Inspectie voor Leefomgeving en Transport geen typevergunning had afgegeven voor de tweede serie superlange CAF trams uit Spanje?

Nu de vergunning binnen is, kunnen de overige 18 trams die momenteel worden gebouwd in Spanje ook sneller getest worden en klaargezet voor gebruik. De planning is dat alle trams in de zomer van 2020 in te zetten zijn. De tramlijn in Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein wordt dan aangepast aan de komst van deze nieuwe trams. In september 2020 is dit werk afgerond. Dan kunnen de oude trams definitief worden vervangen en rijden alleen nog maar nieuwe, moderne trams over de hele lijn.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren