Superlange tram mag rijden met reizigers

Goed nieuws voor alle reizigers. De Inspectie voor Leefomgeving en Transport heeft op 4 december jl. een typevergunning afgegeven voor de tweede serie superlange CAF trams uit Spanje. Deze zijn zelfs al geschikt bevonden om te mogen rijden met reizigers aan boord.

Inmiddels zijn er vier trams van dit type Urbos 100 binnen op de remise in Nieuwegein. Deze tram is langer dan de voertuigen die binnenkort gaan rijden op lijn 22 tussen Utrecht Centraal Station en Utrecht Science Park. Met een lengte van 75 meter kan een gecombineerd tramstel bijna 500 reizigers per rit vervoeren.

SNELLER KLAAR VOOR GEBRUIK
Nu de vergunning binnen is, kunnen de overige 18 trams die momenteel worden gebouwd in Spanje ook sneller getest worden en klaargezet voor gebruik. De planning is dat alle trams in de zomer van 2020 in te zetten zijn. De tramlijn in Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein wordt dan aangepast aan de komst van deze nieuwe trams. In september 2020 is dit werk afgerond. Dan kunnen de oude trams definitief worden vervangen en rijden alleen nog maar nieuwe, moderne trams over de hele lijn.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren