PENTekening: ‘Nieuwegein groenste gemeente van Nederland’

De Nieuwegeinse karikaturist–cartoonist Jan Ibelings tekent al sinds hij een pen kan vast houden strips, cartoons en karikaturen.  Als live-karikaturist treedt hij op in binnen- en buitenland tijdens beurzen, feesten en evenementen onder de namen karikaturist IBIS en Rembrandt van Gein. Kijk op de website van Jan als u meer over hem wilt weten.

Voor De Digitale Stad Nieuwegein (pen.nl) maakt Jan Ibelings iedere week een cartoon over een actuele Nieuwegeinse gebeurtenis of een karikatuur van een BN-er (bekende Nieuwegeiner) of MBN-er (minder bekende Nieuwegeiner). Jan Ibelings maakt deze cartoons en karikaturen voor PEN eerst in lijn op papier en kleurt ze daarna in met de computer. De tekeningen zijn te koop. Heeft u interesse? Mail voor meer informatie naar: info@karikaturist.nl.

Met ingang van 1 januari dit jaar mag een ander bedrijf het groen onderhouden in Nieuwegein, samen met het bedrijf van Wijk. Maar of dat naar behoren gaat, is maar de vraag. Het groenonderhoud in Nieuwegein mag rustig ‘belabberd’ genoemd worden. Dit is één van de conclusies die we kunnen trekken uit de vele reacties de inwoners uit Nieuwegein op de Facebookpagina van de gemeente. Begin deze week schreef ‘Jantine met de Pet’ er al over. Ook op onze redactie krijgen we meerdere e-mails binnen inzake het groenonderhoud in de openbare ruimte.

Tja onze karikaturist Jan Ibelings zag gelijk zijn kans om dit nieuwsbericht in beeld te brengen in zijn wekelijkse vaste rubriek PENTekening.

2 thoughts on “PENTekening: ‘Nieuwegein groenste gemeente van Nederland’

  1. Linda

    Hahaha, die is leuk!

  2. Betty

    Idd, het groen werd al slecht onderhouden in Galecop, nu in 2019 is het echt niet om aan te zien

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren