Jantine met de Pet: ‘Lekker groen bezig in de Nieuwegeinse (cul) uh natuur’

Ik zie op Social Media nogal wat onvrede voorbij komen over het onderhoud van het groen in de wijken in Nieuwegein. Bomen die rigoureus gesnoeid worden, onkruid wat over het hoofd gezien wordt en als het werk gedaan is dan wordt het afval niet direct verwijderd.

Nu werd dat onderhoud sinds jaar en dag door de firma Scholman gedaan, een Nieuwegeins bedrijf. Maar na de verplichte aanbesteding is de keus gevallen op Groen VDBH, een bedrijf ‘van buiten’ (ze zijn gevestigd in Opheusden) die de werkzaamheden met groene apparaten uitvoert. Niet altijd overigens want een oplettende inwoner signaleerde de groene mannen met niet elektrische trimmers. En in plaats van keurig onderhoud, waar de inwoners tevreden over zijn, vindt er nu een ware groene aanslag plaats in de wijken. Het is vast een meerjarencontract, dus snel veranderen zal het niet.

Aanbestedingen schijnen ingewikkeld te zijn en dan telt het niet meer waar je bedrijf gevestigd is en dat je al jaren naar behoren en tevredenheid je werk hebt gedaan. Dan gaat het over groene apparaten, groene stroom en ongetwijfeld ook over de prijs. Vooralsnog lijkt dit een gevalletje goedkoop – duurkoop te zijn, op papier vast de beste partij, maar in praktijk valt het toch wel wat tegen. Groener is niet altijd beter…

Laten we maar hopen dat de gemeente ook afspraken heeft gemaakt over de kwaliteit van de werkzaamheden en zich niet heeft laten leiden door groene belofte. Het is de laatste weken technisch weer, de ambtenaren kunnen dus met een gerust hart het bureau verlaten voor een grondige inspectieronde, op de elektrische fiets uiteraard.

Met vriendelijke groet,
Jantine met de Pet

Uw bijdrage
Heeft u ook een pet op of meerdere petten of helemaal geen pet op, maar zit u wel iets dwars of wilt u uw ongenoegen óf genoegen delen met onze lezers? Dat kan! Stuur uw verhaal naar onze redactie en Jan of Jantine gaat ermee aan de slag. Wij spreken algehele anonimiteit af, daar is deze rubriek voor. Gegarandeerd!

11 thoughts on “Jantine met de Pet: ‘Lekker groen bezig in de Nieuwegeinse (cul) uh natuur’

  1. John

    Helaas ,ook het onkruid op parkeerplaatsen in batau noord staat al vrij hoog.
    De putten lopen bij regen ook over,zo erg dat je met laarzen aan naar je auto moet waden.
    Dus hier loopt de gemeente heel erg achter.
    Gemeentebestuur wordt nou eens wakker en zorg voor beter onderhoud

  2. Colin

    Klopt wordt al jaren schandalig bezuinigd op de groen voorziening, al meerdere jaren snoeien ze in onze straat batau -noord het groen, en daarna blazen ze al het snoei afval weer in het plantsoen, als je dan vraagt waarom ze het niet meenemen krijg je te horen dat ze dat niet mogen doen…gekkewerk! Straten zijn in 30 jaar neit omnieuw bestraat was geen geld voor bij de verkwistende gemeente N’gein maar belasting gaat zeker ieder jaar omhoog

  3. Hans

    In Blokhoeve noord is het door het hoge onkruid geen doen om je hond uit te laten. Naast het hoge onkruid met distels e.d. groeit er ook de grasaren. Een venijnig grassoort en gevaarlijk voor honden.

    Hiervoor al 2 klachten ingediend. 1 via de gemeente site en 1 via onze wijk coördinator. De gemeente heeft de melding afgehandeld met een standaard antwoord en de wijk coördinator heeft de klacht doorgezet waarna je vervolgens niks hoort.

    Ik raak het vertrouwen in “mijn” gemeente een beetje kwijt. Zijn zij er voor de burgers of voor zichzelf?
    Neem klachten serieus. Ga maaien en snoeien op plekken die voor de bewoners belangrijk zijn en niet ergens op het industrieterrein en kom achter de bureaus uit en ga kijken in de wijken…

  4. SC

    In het verleden was je verplicht om bij openbare aanbesteding de goedkoopste te nemen. Je mocht niet meer kijken naar de kwaliteit van geleverde prestaties, naar praktijkervaring van bedrijven, het was gewoon die goedkoopste nemen. Dus iedereen concurreert elkaar kapot en kan niet leveren wat afgesproken is.

  5. Karel ,43.

    Jaja een gekleurde trap is belangrijker dan de oudere inwoner.

    1. Peter

      Van Wijk rijdt met een VW bus die te oud is om een milieuzone in te mogen.
      Geen wonder dat je met een lage prijs wint!

  6. Marcel Flierjans

    Blijven melden helpt. Op basis van mijn melding, ben ik binnen een uur terug gebeld door de verantwoordelijke ambtenaar van de gemeente. Later die week door de aannemer zelf. Mijn advies is dus blijven melden. Alleen dan kan de gemeente de aannemer aanspreken en boetes geven

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk