PENTekening: ‘Eerste ‘Soep op zondag!’ smaakt naar meer’

De Nieuwegeinse karikaturist–cartoonist Jan Ibelings tekent al sinds hij een pen kan vast houden strips, cartoons en karikaturen.  Als live-karikaturist treedt hij op in binnen- en buitenland tijdens beurzen, feesten en evenementen onder de namen karikaturist IBIS en Rembrandt van Gein. Kijk op de website van Jan als u meer over hem wilt weten.

Voor De Digitale Stad Nieuwegein (pen.nl) maakt Jan Ibelings iedere week een cartoon over een actuele Nieuwegeinse gebeurtenis of een karikatuur van een BN-er (bekende Nieuwegeiner) of MBN-er (minder bekende Nieuwegeiner). Jan Ibelings maakt deze cartoons en karikaturen voor PEN eerst in lijn op papier en kleurt ze daarna in met de computer. De tekeningen zijn te koop. Heeft u interesse? Mail voor meer informatie naar: info@karikaturist.nl.

Ruim 35 wijkbewoners uit de wijk Fokkesteeg kwamen afgelopen weekend naar de Bedumerschans. Niet alleen om te genieten van het mooie weer, maar ook om de eerste kom groente- of linzensoep te krijgen uit handen van de burgemeester. Dat gaf onze karikaturist Jan Ibelings inspiratie voor bovenstaande karikatuur want dat smaakte naar meer.

De eerst volgende ‘Soep op zondag!’ is op zondag 7 juli aanstaande. Etenstijd is tussen 12.00 – 14.00 uur. Een kom soep kost € 1,-. U kunt alleen met gepast geld betalen. Adres: Bedumerschans 4 in de wijk Fokkesteeg. Aanmelden is niet verplicht, mag wel: soepopzondag@nieuwegein.nl. Of de burgemeester er weer is? Dat weten we niet.

De eerste schets zoals Jan Ibelings hem op papier tekent. Daarna wordt hij ingekleurd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren