Nieuwegein krijgt tijdelijke discotheek

Over ruim twee weken is het zover, oude tijden zullen dan gaan herleven in Nieuwegein. Inwoners en oud inwoners van Nieuwegein van midden 40, begin 50 herinneren zich vast nog wel de populaire uitgaans gelegenheid ‘Flash’ aan de Nedereindseweg in Batau Noord. Drie DJ’s zullen op zaterdag 16 september aanstaande ‘back-to-back’ hits gaan draaien uit die tijd. Ook onder andere hits uit de begintijd van de ‘House’ periode met Marrs, Technotronic, Leila K, Mel&Kim, maar ook Prince, Simple Minds, Rick James etc.

Jeroen Graafland, de initiatiefnemer voor de ‘Flash reünie was enige tijd geleden uitgenodigd voor een brainstorm avond met de jongeren van jongeren centrum The Pit en de Partner, de huidige naam van waar vroeger Dancing Flash was gevestigd. Tijdens deze avond vertelde Graafland dat hij hier vroeger heel wat voetstappen had liggen en er zelfs zijn huidige vrouw aan over heeft gehouden. Hij vertelde over de populariteit van Dancing Flash in het tweede deel van de tachtiger jaren. Als snel kwam het idee op om een reünie te organiseren om deze leuke tijd her te beleven. Hij opperde dit idee later in zijn vrienden groep die direct allemaal enthousiast reageerden. Van het een kwam het ander, omdat Graafland in de Raad van Toezicht zit van de Vrienden van de Muziek welke gehuisvest is in The Partner kon snel geschakeld worden. Na enkele keren samen gezeten te hebben met de jongeren van de Pit werden de ideeën verder geconcretiseerd en een datum gevonden. Rita Vermeulen van de Partner kwam met de naam Flash Back, welke direct geadopteerd werd als naam voor het evenement.

Geschiedenis jongerencentrum
Midden jaren tachtig zijn er geen echte uitgaansgelegenheden in Nieuwegein. In de weekenden is er een hoop overlast van jongeren op straat en de gemeente besluit een gebouw beschikbaar te stellen waar jongeren konden samenkomen. Zo is jongerencentrum Flash ontstaan. Langzaam maar zeker groeide dit centrum als discotheek uit tot een begrip in Nieuwegein en omstreken. Mensen kwamen van heinde en ver naar Flash. Er traden ook regelmatig artiesten en DJ’s op zoals Adam Curry, Centerfold en The Star Sisters. Later heeft dit centrum de namen gehad als Time Out, Feniks en tegenwoordig The Pit en The Partner.

De reünie vind plaats op 16 september 2017, er zal veel muziek te horen zijn uit die tijd. Via de facebook pagina https://www.facebook.com/FlashBackNieuwegein/ is meer informatie te vinden en kunnen entree kaartjes besteld worden voor het evenement. Bij het bestellen van kaartjes kan het favoriete nummer uit die tijd worden doorgeven en met een beetje geluk komt dit nummer op de avond voorbij.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk